Matka dala svojej 10-mesačnej dcérke ibuprofén, keď sa jej začali rezať zúbky. Čoskoro ležala pod chirurgickým nožom…

Keď ochorie malé dieťa, jeho rodičia to vždy znášajú ťažko. Bez ohľadu na to, či sa jedná o niečo bežné alebo nie, skutočnosť je, že dieťa je omnoho zraniteľnejšie ako dospelý človek.

V dnešnej dobe existuje množstvo liekov určených pre deti v prípade, že sa niečo skomplikuje. Bohužiaľ, nie vždy nám pomôžu tak, ako by sme si želali a nasledujúci príbeh je toho priamym dôkazom.

Becky Adkinson z Kanady bola kvôli svojej 10-mesačnej dcérke v koncoch. Začali jej rásť zúbky a s neustálym plačom začala byť matka čoraz viac a viac zúfalá. Nakoniec sa rozhodla, že jej dá proti bolesti Advil, v ktorom sa nachádza ibuprofén ako účinná látka.

Liek dieťatku síce pomohol, no keď Becky uvidela jej plienku, úsmev na tvári jej okamžite zamrzol. “Veľká potreba” jej dcéry bola úplne čierna. Znepokojená matka okamžite zavolala rýchlu pomoc a spolu s dcérkou smerovali do nemocnice.

Dieťatku urobili krvný test, skontrolovali ho na röntgene, vykonali endoskopiu. Konečná diagnóza matku šokovala.

10-mesačná Alba mala dva žalúdočné vredy. Príčinou čiernych výkalov bolo ich krvácanie. Po jednoduchej analýze si Becky uvedomila, že na vine bude Advil, pretože okrem mlieka a ovocia dieťa nič iné nekonzumovalo.

Zástupcovia firmy, ktorá toto liečivo vyrába, tvrdia, že Alba je len výnimočným prípadom. Avšak lieky obsahujúce ibuprofén môžu skutočne viesť ku gastrointestinálnemu krvácaniu. Okrem toho dokáže zapríčiniť predávkovanie alebo závislosť na ich užívaní.

V tomto prípade je príčinou krvácania pravdepodobne precitlivenosť dieťaťa na daný liek. Podľa predstaviteľov výrobcov je možnosť takéhoto prípadu zanedbateľná a predstavuje stotinu, ak nie tisícinu percenta.

Obe si prešli nepríjemnými chvíľami a Becky sa rozhodla na svojej sociálnej sieti varovať aj ostatných rodičov pred nebezpečenstvom inuprofénu. Tvrdí, že svojmu dieťaťu tento liek už nikdy nedá!

Mnohí ľudia si myslia, že akýkoľvek liek môže byť nebezpečný, takže človek by mal byť ostražitý. Iní, rovnako ako samotná matka, sú pobúrení postojom výrobcov Advily!

A čo si myslíte o tomto príbehu vy?  Zdieľajte svoj názor v komentároch!

 

zdroj:videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Matka dala svojej 10-mesačnej dcérke ibuprofén, keď sa jej začali rezať zúbky. Čoskoro ležala pod chirurgickým nožom…”