Kto by nemal rád delikátne rezy a dezerty s poriadnou porciou smotanového krému. Avšak ich príprava je niekedy zbytočne komplikovaná a obsahuje ďalšie kroky, ktoré by mohli byť úplne vynechané a príprava by tak dlho netrvala
Preto sa hodí vedieť náš dnešný recept a mať ho na pamäti pri príprave sladkých jedál. Je to univerzálny krém so širokým rozsahom použitia. Tajomstvo jeho veľkej chuti a konzistencie je rýchlosť prípravy.
Potrebujeme:
1,5 litra mlieka
4 vajcia
15 g cukru
3 balenia vanilkového cukru
Príprava:
Rozdeľte vajíčka, miešajte vaječný žĺtok s cukrom, až sa cukr rozpustí.
Pomaly pomiešajte mlieko s vanilkovým cukrom.
Pridajte štvrť čajovej lyžičky octu k bielkom aby ste vytvorili dokonalú penu.
A tu je trik! Ak chcete aby bol vaječný žĺtok ľahší, nevarte ho v mlieku, ale vložte zmes do mikrovlnnej rúry.
Takže krém bude svetlý
Urobte každý krok maximálne 1 minútu.