Varovanie! Matka varuje iných rodičov pred používaním prípravkov s ochranným faktorom – jej dieťa má popáleniny!

Každý z nás už snáď videl mamu, ktorá dieťa natiera krémom s ochranným faktorom. Či už ste pri mori, jazere alebo rieke, ochrana pred slnečnými lúčmi je priamo nevyhnutná. Ak si nedáme pozor, môže to skončiť spálenou pokožkou alebo aj horúčkou.
V dnešnej dobe máme problém si vôbec vybrať. Krém, sprej, gél – máme veľa možností a môžeme si zvoliť to, čo nám najviac vyhovuje. Najviac populárne sú spreje, ktoré sa ľahko nanášajú, keď je dieťa nepokojné, pretože chce už ísť do vody. Prípadov so škodlivými účinkami sprejov je ale čím ďalej tým viac.

Rebecca Cannonová, mama 14-mesačnej Kylie tvrdí, že jej dcérka utrpela popáleniny II. stupňa kvôli použitiu spreja firmy Banana Boat. Žena starostlivo prečítala inštrukcie a uistila sa, že je sprej vhodný aj pre dcéru. Ochranný faktor 50SPF mal dieťa chrániť pred škodlivými slnečnými lúčmi.

SOURCE: PIXABAY

Tvár dievčatka bol stále červenšia. Ráno boli jej oči opuchnuté a objavili sa aj pľuzgiere. Lekár potvrdil, že sa jedná o popáleniny.

Niečo podobné sa stalo aj Caroline Moneauové. Kanaďanka ale použila krém rovnakej firmy a potrela ním 9-ročného syna. Podobne ako v prípade Kylie, tvár jej syna  potom pokrývali pľuzgiere. Lekár znovu potvrdil popáleniny II. stupňa.

SOURCE: FACEBOOK

Obe mamy šokovala skutočnosť, že tento výrobok môže spôsobiť popáleniny najmä tým, ktoré by mal chrániť najviac. Rebecca opísala svoje skúsenosti na Facebooku a varovala tak ostatní rodičia.

Firma tvrdí, že výrobky majú neutrálne pH a sú dermatologicky testované a deti museli mať alergiu na nejaké ingrediencie.

Zdieľajte tento článok s ďalšími rodičmi!

Chod hore