Keď jeho 3-ročný syn zomrel, napísal zoznam 10 vecí, ktoré by mal každý rodič vždy robiť!

Smrť detí je to najhoršie, čo môže rodiča stretnúť. Presvedčil sa o tom aj Richard Pringles, ktorému v roku 2016 umrel syn, kvôli krvácaniu do mozgu.

Rok po jeho smrti Richard zdieľa zoznam rád. Nehovorí ale rodičom, ako čiastočne prekonať stratu dieťaťa. Efektívny spôsob neexistuje … Richard napísal zoznam vecí, ktoré by mal každý rodič urobiť, aby nemal výčitky svedomia, že by mohol urobiť niečo lepšie.

SOURCE: FACEBOOK /RICHARD PRINGLE

1. Neustále mu dávajte najavo svoju lásku

2. Vždy si urobte čas. Nechajte to všetko tak a hrajte s dieťaťom. Nie je nič dôležitejšie ako čas spolu.

3. Vytvárajte si veľa fotiek a tošte s ním filmy. Jedného dňa môžete zistiť, že je to jediné, čo vám zostalo.

4. Neutrácajte peniaze … dôležitý je predovšetkým čas. Spoločne sa prechádzajte, skákajte do kaluží, postavte si hrad z piesku a bavte sa. Nepamätám si, čo sme synovi kúpili, ale dokonale si pamätám, čo sme robili spolu.

5. Spievajte! Mám najkrajšie spomienky, keď som držal môjho syna v náručí a spoločne sme spievali naše obľúbené piesne.

6. Tešte sa z drobností: jedenie spolu, čítanie pred spaním, lenivá nedeľa a spanie spolu. Chýba mi to najviac.

7. Keď idete kamkoľvek, daj svojmu milovanému človeku pusu a povedz mu, ako veľmi ho miluješ. Nikdy neviete, či to budete môcť urobiť znova.

8. Urobte z nudných aktivít skvelú zábavu. Nakupovanie, stravovanie, jazda autom … často sa smejte. Život je príliš krátky, aby sme si ho nemohli kedykoľvek vychutnať.

SOURCE: FACEBOOK /RICHARD PRINGLE

9. Napíšte si denník. Napíšte všetko, čo vaše dieťa robí, všetky jeho vtipné veci alebo smiešne slová. So ženou sme začali písať denník po smrti syna. Napíšeme všetko, čo si môžeme pamätať. Tieto spomienky zostanú navždy.

10. Keď máte deti a každý deň vidíte, ako sa naučia hovoriť, ako rastú – je to skutočné požehnanie! Nikdy na to nezabudnite!

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Keď jeho 3-ročný syn zomrel, napísal zoznam 10 vecí, ktoré by mal každý rodič vždy robiť!”