Pre rekordný obsah vitamínov a stopových prvkov sa pohánka nazýva kráľovnou krupice. Pokúste sa z nej pripraviť chutné a zdravé jedlo – pohánkové guľôčky s hubami. Zvláštnosťou tohto jedla je, že už k nemu nemusíte pripravovať žiadnu prílohu, tomu sa hovorí 2v1!
Ingrediencie
- 630 g uvarenej pohánky
- 800 g šampiňónov
- 1 vajce
- 5 PL kečupu
- 2 cibule
- 1 ČL zeleninovej zmesi korenia
- Strúhanka
- Soľ a korenie podľa chuti
- Bylinky
- Rastlinný olej
Postup
- Uvarte si pohanku podľa návodu.
- Cibuľu a huby si nakrájajte najemno.
- Osmažte si na rastlinnom oleji cibuľku až dozlatista, pridajte šampiňóny a restujte.
- Pripravené huby s cibuľou pretlačte cez mlynček na mäso a zbavte sa prebytočnej kvapaliny. Namiesto mlynčeka môžete použiť aj mixér.
- K pomletým hubám pridajte pohánku, soľ, korenie a vajce. Dôkladne premiešajte.
- Z pripravenej zmesi si vyformujte guľôčky, obaľte ich v strúhanke a vyprážajte na panvici zo všetkých strán, kým nenadobudnú červenkastú farbu.
- Presuňte guľôčky do formy na pečenie a zalejte kečupom zriedeným v pohári vody.
- Teraz vložte formu do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte po dobu 10-15 minút. Dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?