Toto je dôvod, prečo by ste si mali počas dovolenky vyfotografovať vašu hotelovú izbu. Môže to zachrániť život vášho dieťaťa!

Možno bude táto otázka znieť divne, ale fotografovali ste už niekedy hotelovú izbu, v ktorej ste zotrvali určitý čas? Mali by ste! Ukázalo sa, že aj jediná takáto fotografia dokáže zachrániť ľudský život.

Pýtate sa: „Aký to má vôbec zmysel?“

Používatelia operačných systémov iOS a Android používajú aplikáciu TraffickCam, ktorá vám umožňuje uploadovať fotografie z interiéru hotelovej izby. Čo to má dočinenia so životom dieťaťa? Ak útočníci, ktorí sa tam vkradli a násilne zadržiavajú dieťa dajú na internet fotografiu, alebo ju pošlú rodičom, porovnaním interiéru na fotografií s inými obrázkami z tejto databázy môže polícia vystopovať únoscov.

Aj úplne obyčajná izba dokáže skrývať hrozné tajomstvá.

Zvyčajne si únoscovia fotografujú mladých rukojemníkov, potom tieto fotografie posielajú do rôznych online katalógov a na webové stránky tzv. nevestincov.

Nevinné deti sa tak stávajú obeťami násilia a zneužívania na detskú prácu. Polícia a všetci, ktorým nie je tento problém ľahostajný už iniciovala vznik organizácie Initiative Exchange, ktorá neskôr vypustila do sveta spomínanú aplikáciu TraffickCam.

Databáza TraffickCam sa neustále aktualizuje. Teraz má asi 1,5 milióna obrázkov. Ak ste sa rozhodli navštíviť iné mesto alebo krajinu, nezabudnite si izbu odfotiť  a umiestniť fotografiu do aplikácie. Trvá to menej ako 5 minút a môže to zachrániť život nejednému dieťatku!

zdroj:ofigenno.com

Chod hore