Takmer všetky deti zbožňujú dolky s džemom. Sú vhodné aj ako raňajky pre dospelých, ale tiež vtedy, keď potrebujete rýchlo pripraviť niečo sladké ku káve či čaju. Pripravili sme si pre vás recept, s ktorým budú vaše dolky zjedené behom minúty!
Ingrediencie
- 300 ml kefíru
- 270 g polohrubej pšeničnej múky
- 1 vajce
- 1 ČL sódy
- 1/2 ČL soli
- 3 PL cukru
- 1,5 PL octu
- Olej na smaženie
Postup
- Zmiešajte si v miske vajíčko, cukor a soľ – žĺtok si vyšľahajte s bielkom, aby vám vznikla pena.
- Nalejte si do hrnca kefír a zohrejte ho na teplotu 35-40 stupňov. Zohriaty kefír prelejte k vajíčku a premiešajte.
- Postupne prisypávajte múku a pomocou metličky si vymiešajte cesto. V prípade, že nie je dostatočne hustej konzistencii, môžete pridať múku. Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.
- Pridajte do neho aj sódu zmiešanú s octom a okamžite premiešajte! Po pár minútach cesto stratí na hustote. Je dôležité dopriať mu približne 10-minútový odpočinok, tým naberie na objeme.
- Nalejte si na panvicu 1 cm vrstvu oleja, aby boli dolky pripravené zo všetkých strán.
- Cesto nanášajte na panvicu pomocou lyžice a vyformujte z neho okrúhle placky. Po tom, ako sa na vrchu začnú objavovať dierky, otočte ich na druhú stranu.
- Počkajte ešte 1-2 minúty a druhá časť doliek nadobudne zlato-ružový odtieň. Môžete servírovať!
Podávajte s džemom, s Nutellou alebo s medom, výber je len na vás. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi a rodinou!
prečítaj si: V lese sme našli niekoľko húb, ale namiesto toho, aby sme ich zjedli sme s nimi urobili túto ŠIKOVNÚ vec
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?