Sestrička ani netušila, že to rodičia malého dievčatka vidia. Jej mama to nevydržala napísala list

Rodičia malej Sophie boli v situácii, ktoré sa bojí každý rodič … Kvôli problémom s dýchaním lekári dievčatku diagnostikovali astmu. Jedného dňa prestala Sophia dýchať … Zavolali sanitku a vyšetrenia v nemocnici odhalili pravú príčinu zdravotného stavu dieťaťa.
Dievčatko trpí T-bunkovým lymfómom – agresívnym nádorom lymfatických uzlín.

Od tej doby je Sophia v nemocnici už natrvalo … Má za sebou chemoterapiu, teraz ju čaká ďalšia. Jej rodičia, Shelby a Jonathan, sú v nemocnici každý deň. Vďaka tomu vidia veci, ktorých by si väčšina ľudí nevšimla …

 


Shelby sa rozhodla napísať, čo si myslí o práci sestričiek. Jej list na internetovej stránke, ktorú založili pre dcérku, dostal celý internet .

 

Shelby napísala:

„Vidíme ich. Každý deň sedím na rovnakej stoličke a sledujem ich. Lekári a sestričky robia, čo môžu, len aby sme sa s dcérkou cítili čo najlepšie. Vidím, ako sa výraz ich tváre zmení, keď dcérka začne plakať. Vždy keď ich vidí, vie, že to znamená ďalšiu dávku liekov s nepríjemnými vedľajšími účinkami. Snažia sa ju upokojiť. Častejšie nám hovoria „prepáčte“ ako my im „ďakujeme“.

Na zápästiach vidím veľa farebných náramkov – všetko sú to darčeky od detí, o ktoré sa tiež starajú. Vidím, ako sa snaží upokojiť deti, aby sa nebáli. Vidím, ako podporujú rodičov, aby im dali silu bojovať. Vidím, ako dohliadajú na dokumentáciu a objímajú dieťa, ktorého mama práve nie je v nemocnici.

Viem, že 12 hodín zabudnú na svoj život a starajú sa o chorých alebo umierajúce deti. Zakaždým idú za svojím malým pacientom s úsmevom a to bez ohľadu na to, ako vážny je jeho stav. Vždy sú tu – a to nielen pre moju dcérku, ale aj pre mňa. Viem, že nemajú čas, ale aj napriek tomu si nájdu niekoľko minút, aby sa so mnou porozprávali.

Nedokážem popísať, ako veľmi som vďačná za to, čo pre nás i ostatné rodiny títo anjeli robia. Matky ako ja by bez ich pomoci zošaleli. To ony zachraňujú naše deti. Z celého srdca ďakujem! “

 

 

Chod hore