16 pravidiel pre získanie úspechu pre tých, ktorí sú už unavení z prehier. Oplatí sa nad tým zamyslieť.

 

Priznajte sa, jediná vec, ktorá vám bráni byť úspešným, je vaša lenivosť. Ak ju nekontrolujete, lenivosť sa stáva samozrejmosťou.

Akonáhle sa trochu uvoľníte, riskujete, že sa utopíte v bahne nevyriešených prípadov a narušujúcich problémov. To neznamená, že si nemôžete oddýchnuť – odpočinok je potrebný pre každú osobu.

Ale aj odpočívaním môžete dosiahnuť úspech. Tieto jednoduché pravidlá vám pomôžu rýchlo zmeniť váš život a vykročiť k úspechu. Prečítajte si a premýšľajte o tom, čomu sa venujete. Prečo žiť takto, ak môžete urobiť oveľa viac?

Pravidlá rýchleho úspechu

  1. Zbavte sa zvyku strácať čas na sledovanie zbytočných televíznych relácií a seriálov. Takto ste zachránení z nudy, osamelosti a nadbytočných myšlienok, ale toto je len degradácia. Chcete niečo vidieť – robte dôležité veci, vyberte kvalitný film a oddýchnite si. Voľný čas by mal byť tiež prínosom.
  2. Nech sa stane čokoľvek, nevzdávajte sa. Nedostatok vytrvalosti je niečo, čo bráni vášmu úspechu. Vyhoďte z vašej hlavy nepríjemné myšlienky a pokračujte v práci, tvrdá práca je zaručením, aby viedla k víťazstvu.
  3. Zvyknite si robiť poznámky – zaujímavé nápady a myšlienky, ktoré stojí za zapísanie si. Veď potom určite zabudnete a neskôr to budete ľutovať!  
  4. Ak sa ukáže, že je neskoro alebo nemáte čas urobiť niečo načas – vyvarujte sa toho. Takáto jednoduchá pravda by sa nemala vysvetľovať …
  5. Zlá rada – je to, čo vás bráni na ceste k úspechu. Vysmievate sa druým, čoskoro za to zaplatíte. Zdržujte sa od smiechu nad myšlienkami a snami ostatných ľudí – lepšie zistite, čo sa deje vo vašej hlave.
  6. Veľmi neúčinným spôsobom v práci a osobnom živote je odpustiť tým, ktorí vás zradili. Vedľa takých ľudí to nebudete mať zaručené. Mávnite nad tým rukou, rozlúčte so zradcami a pokračujte – na svete je veľa dôstojných ľudí, každý môže byť nahradený. Zradcovia sa nemenia.
  7. Nezabudnite na rodinu. Rodičia sú jediní ľudia, ktorí vás bezpodmienečne milujú, len preto, že ste. Komunikujte s nimi častejšie – nielenže vám poskytnú energiu pre život a prácu. Keď drahí ľudia opúšťajú tento svet, budú žiť vo vašich spomienkach. Nech je takýchto spomienok čo najviac.
  8. Zdvorilosť je vynikajúcim pomocníkom vo všetkých záležitostiach. Buďte zdvorilí vo všetkých prípadoch.
  9. Spoznajte svoje chyby. Pomôže vám to znova ich nezopakovať.
  10. Sťažovať sa na život – je strata času. Vytvorte konštruktívny rozhovor, rozprávajte sa o niečom zaujímavom. Vaše problémy nie sú pre ostatných zaujímavé a prijímanie užitočných informácií počas rozhovoru je oveľa cennejšie než skromné slová súcitu. 
  11. To isté sa dá povedať o klebetách. Existuje oveľa viac fascinujúcich tém, ktoré vám pomôžu rozvíjať sa a nestrácajte čas preberaním života niekoho iného.
  12. Pamätajte – všetko beží a neustále sa mení. Čo sa teraz zdá dôležité, po chvíli môže byť bezvýznamné. Zastavte posadnutosť o problémoch, zaneprázdňujte sa niečím užitočným.
  13. Buďte opatrní so slovami – keď sa hádate, môžete často povedať niečo neuvážené. Sediment z nepríjemných slov zostáva dlhý čas s ľuďmi, nerozlučujte vzťahy s tými, ktorí sú pre vás dôležití.
  14. Prestaňte klamať – to je sloboda. Buďte čestní a nikdy sa nebudete musieť vykrúcať. Povedzte všetko na rovinu, ako to je. Úprimnosť je rovnako dôležitá ako zdvorilosť. Ľudia sa rozmiestnia okolo vás.
  15. Začnite svoj deň najťažšou a najnepríjemnejšou vecou. Aké úžasné je urobiť všetko v prvej polovici dňa a potom odpočívať bez toho, aby nad vami visela práca!
  16. Pocit povinností zabíja všetky ostatné pocity. Nemusíte robiť nič a nikto vám nedáva nič. Len byť zodpovednou osobou, niečo robiť, pamätajte si, prečo to robíte. Vôbec nie na splnenie povinnosti!

Vaše kroky by mali byť zamerané na dosiahnutie cieľov, potom budete robiť nejaké podnikanie s potešením. Úsilie z primitívneho zmyslu pre povinnosť neprinesie ovocie.

Jasná pravda, že? Ale ako často na ňu zabudneme a vrhneme sa do života ako počítačová hra.

Vždy si buďte vedomí toho, čo robíte. Povedomie vás vedie k úspechu, pozorujte sa neustále. Opýtajte sa sami seba: čo teraz robím? Strávim dobre čas? Je to dobrá vec?

Pripomeňte svojim priateľom, že je to hriech strácať svoj život v prázdnych povolaniach a úspech je za každých okolností možný!

zdroj foto:pexels.com

Chod hore