Aj v najväčšom mraze v -20°C si oblečiem sukňu. Toto je dôvod, prečo to robím. Možno to spravíte aj vy

Zima – obdobie nosenia búnd, kabátov, teplých nohavíc, šálov a čiapok. Ako neskôr uvidíte, tento názor nezdieľajú všetci obyvatelia našej planéty. V ruskom meste Togliatti žije žena, ktorú prezývajú Snehulienka. Na rozdiel od postavy z ruskej rozprávky sa hrdinka nášho príbehu oblieka len do letných odevov doplnených jednoduchou obuvou.

женщина из тольятти

Prezradíme vám prečo to robí a aký to má zmysel…

Otužovanie organizmu

Galina Kuterevova už 10 rokov prekvapuje obyvateľov mesta svojimi nezvyčajnými outfitmi. Hoci v lete vyzerá ako bežný človek, v zime by ste sa na ňu pravdepodobne pozerali s otvorenými ústami. Toto je ročné obdobie, kedy uprednostňuje voľné, ľahké šaty, krátke šortky, sukne a sandále na podpätkoch. V súčasnej dobe sú už na to všetci zvyknutí, no pred 10 rokmi sa ju každý pokúšal obliecť, zahriať a dohovoriť jej.

галина кутерева

Ona však hovorila: „Niekomu je zima a niekto má dôvod na to, aby si na seba obliekol nové šaty,“ hovorí Galina a pokračuje „Moji príbuzní sú už zvyknutí na túto zvláštnosť, ale okoloidúci sa ma snažia vždy zahriať, ponúknu mi, že ma odvezú na aute…No mne nie je zima.“ Jej odolnosť voči chladu sa nevybudovala okamžite. K takémuto kroku ju pritlačila strašná diagnóza – rakovina hrubého čreva.

тольяттинская снегурочка

Žena si nechcela túto diagnózu pripúšťať a preto sa nevzdávala. Začala so samoliečbou a čiastočným vystavovaním sa v chladnom prostredí. Začala navštevovať školu dlhovekosti, kde sa naučila ako sa nebáť chladu a správne dýchacie cvičenia.

Postupne sa Galina začala zbavovať nadbytočného oblečenia a zvykala si na nový spôsob života. O rok neskôr podstúpila kontrolné testy, no diagnóza sa už u nej nepotvrdila. Je ťažké povedať, čomu môže vďačiť za tento výsledok, a či to vôbec bola rakovina, ale je presvedčená, že všetko dosiahla len vďaka tejto technike otužovania.

секреты долголетия

„Stala som sa novým človekom. Verím, že choroby nám sú zaslané ako trest za to, že chceme žiť život niekoho iného. Teraz už som niekto iný. Nemám žiadne ochorenie a nemusím už viac navštevovať nemocnice. Svoj život prežijem bez chorôb, s radosťou a šťastím.“

Dr. Makarov, ktorý učí aj na spomínanej škole, ukazuje ľuďom, ako zostať zdravým a dožiť sa dlhého veku. Je náročné povedať, či jeho metódy fungujú, no okrem toho každému odporúča, aby si budoval imunitu pomocou chladu.

Otužovanie je systém preventívnych opatrení, ktorých cieľom je zvýšiť odolnosť tela voči nepriaznivým environmentálnym faktorom. Medzi ne patrí olievanie sa studenou vodou, plávanie v ľadovej vode a podobne. Tieto postupy pomáhajú posilniť imunitu a zlepšiť telesnú termoreguláciu, čo sa považuje za jeden z najlepších spôsobov, ako zostať zdravým.

польза закаливания

Výhody otužovania sú už dlho známe a jeho účinky je nemožné podceňovať. Po prvé, pomáha posilňovať zdravie a fungovanie celého organizmu. Prechladnutie vás bude trápiť len zriedkavo a aj v prípade, že to príde, vaše telo sa s ním vysporiada omnoho rýchlejšie. Otužovaný človek sa stáva odolnejší voči zmenám počasia a vďaka tomu sa im dokáže ľahšie prispôsobiť. Otužovanie pomôže aj tým ľuďom, ktorí sa snažia schudnúť a chcú svojim svalom dodať ten správny tvar.

закаливание организма

Je potrebné povedať, že žena vo svojich 54 rokoch vyzerá výborne aj napriek jej šedivým vlasom. Je bystrá, má kondičku a na jej tvári sa nenachádza veľa vrások. Tak či onak, niekto si môže pomyslieť, že objavila tajomstvo dlhovekosti a iní si povedia, že sa zbláznila.

Čo si o tom myslíte vy? Podeľte sa o vaše názory v komentároch!

zdroj: Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Kopírovanie článkov na Slovenské alebo České stránky alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.
Chod hore