6 tipov na zlepšenie zdravia a chrbtice od japonského profesora. CVIKY SÚ ľahké a účinné

„Správne držanie tela je zárukou zdravia,“ povedal známy japonský liečiteľ Katsuzo Nishi. Veril, že ak človek pozná 6 jednoduchých tipov, ktorými sa aj on sám riadil, dokáže sa vyliečiť. Svoj ozdravný systém nazval Zlaté pravidlá zdravia a svoju popularitu si získali vďaka jednoduchosti a východnej múdrosti. Ak sa o nich chcete dozvedieť niečo viac, pokračujte v čítaní tohto zaujímavého článku.

  1. Tvrdá posteľ

Fanúšikovia mäkkého matraca si to ťažko pripustia, no mali by sa naučiť spať na niečom omnoho tvrdšom. Liečiteľ sám tvrdí: „Na to, aby si vaše telo zvyklo na dokonalé držania tela, neexistujú lepšie spôsoby liečby problémov vyskytujúcich sa na chrbtici, ako je spanie na pevnom rovnomennom lôžku. Ak človek spí v mäkkej posteli, umožní to jeho nervom postupné odumieranie a paralyzáciu. Tým pádom prídu choroby aj bez pozvania.“

  1. Tvrdí vankúš alebo valček

Ani mäkká posteľ, ani mäkký vankúš … V skutočnosti nie je všetko také ťažké ako sa na prvý pohľad zdá. Verte, že kvôli zdravotným dôvodom si na to dokážete zvyknúť. Faktom je, že ak spíte na tvrdom vankúši, vaše krčné stavce budú umiestnené vo svojej prirodzenej polohe. V opačnom prípade sa budú ohýbať, čo vedie k bolestiam krku a chrbta. Japonci by dodali: „Pokrútený krk je znakom krátkeho života.“

правила здоровья Кацудзо Ниши

  1. Cvik „Zlatá rybka“

Cvičenie koriguje zakrivenie chrbtice a tým eliminuje jej preťaženie. Okrem toho normalizuje krvný obeh, má priaznivý účinok na funkciu srdca a vo všeobecnosti stimuluje funkciu základných systémov tela.

  1. Cvik na kapiláry

Vo svojej špeciálnej vibračnej gymnastike na končatiny poukazuje na to, ako si môžete zlepšiť krvný obeh celého tela.

  1. Spojenie rúk a nôh

Tieto cviky koordinujú činnosť svalov, krvných ciev, nervov v bruchu, slabinách a stehnách. Cvičenie sa odporúča budúcim mamičkám, pretože prispieva k rozvoju plodu v maternici.

  1. Cviky na chrbticu a brucho

Funkciou cvičenia je obnovenie acidobázickej rovnováhy v tele. Má tiež priaznivý vplyv na duševnú energiu.

Ako vidíte, nie je to nič komplikované! Postupujte podľa týchto odporúčaní a vykonajte pravidelné cvičenia –  čoskoro sa sa stav vašej  chrbtice a zabudnete na všetky bolesti týkajúce sa tejto oblasti.

zdroj: takprosto.cc

 

Chod hore