Ako si prispôsobiť beh s vaším smartfónom?

Určite to poznáte. Od nového roka si sľubujete, že sa začnete viac hýbať a konečne robiť niečo prospešné pre svoje telo. Ako správna činnosť sa vám pozdáva práve beh, no aj tak vám trvá ešte minimálne pár týždňov, kým sa naozaj odhodláte opustiť pohodlie svojho domova v teplákoch a teniskách.

S mobilom v ruke tak prvýkrát odhodlane vykročíte z dverí a začnete premýšľať, kam si ho šikovne schováte. Už už sa chcete vrátiť, že si ho predsalen radšej necháte doma na stole, avšak hlavou vám víri milión myšlienok. Čo keby ste náhodou zabehli príliš ďaleko, a nebudete vládať odbehnúť to aj domov, takže bude treba zavolať taxík? Čo keby vám práve za tú hodinu, čo budete vonku, volali z Ministerstva proti čiernej mágii? Čo keby ste si nemohli zapnúť vašu obľúbenú pesničku, bez ktorej sa snáď ani nepohnete? A ešte milión ďalších “čo keby” vás napokon donúti vziať si telefón so sebou. Ako si teda prispôsobiť beh s mobilom, aby ste naublížili ani sebe, ani tomu inteligentnému prístroju?

Zdroj: Bigstock.com

Telefón ako stvorený na behanie?

Na výber máte z viacero možností. Jednou z nich je výmena vášho zariadenia za telefón vhodný na behanie, konkrétne za starý dobrý tlačítkový telefón. Zoženiete ho za pár eur, je maličký a spratnejší, takže ho zmestíte naozaj kamkoľvek. Navyše je pri páde väčšia pravdepodobnosť, že sa rozbije zem, ako samotný telefón, a tak sa oň nemusíte veľmi strachovať.

Síce má toto riešenie množstvo výhod, zrejme nie každému bude vyhovovať. Prišli by ste tak napríklad aj o možnosť využívať všemožné dostupné aplikácie, ktoré merajú a zaznamenávajú údaje o rýchlosti, vzdialenosti, trase, prevýšení či čase, za ktorý ste daný úsek zabehli. Aké sú teda iné alternatívy, ktorými si môžete prispôsobiť na beh aj inteligentné smartfóny?

Zdroj: Bigstock.com

Ochrana aj toho najmodernejšieho telefónu

Bežať s drahým mobilom vo vrecku určite nie je najlepší pocit. Pri neustálom strachovaní sa, či vám z neho náhodou nevypadne, by ste tomu jednoznačne prispôsobovali aj svoj beh. Ten by tak na okoloidúcich mohol vážne pôsobiť ako útek z psychiatrickej liečebne, a to nikto určite nechce. Na výber máte stále z viacerých možností: umiestnenie telefónu do puzdra na pažu, rôzne bežecké ladvinky či otvory v oblečení špeciálne určené na mobilné zariadenie.

Zdroj: Bigstock.com

Nech už sa rozhodnete umiestniť ho kamkoľvek, podceniť by ste nemali predovšetkým kvalitné puzdro na mobil, na ktorého výbere by ste si však mali dať tiež poriadne záležať. Gumené obaly fungujú ako akési nárazníky, takže tlmia náraz pri dopade mobilu na tvrdý povrch. Chránia najmä zadnú a bočné strany, preto sa vám tiež zíde aj ochranná fólia či tvrdené sklo. Ďalšou alternatívou sú pevnejšie plastové kryty. Tie oceníte pri tvrdších nárazoch, pretože dostatočne spevňujú celú konštrukciu smartfónu. Okrem nich ale existuje množstvo ďalších alternatív, a tak konečne zahoďte všetky výhovorky a behajte! 

Chod hore