Nasledujúci recept na slané pirohy si môžete pripraviť s chutným syrom, mletým mäsom, tvarohom ale aj s jablkami. Ich tajomstvo spočíva vo výbornom ceste – tenké, chrumkavé, neporušené. A čo je najlepšie, nemusíte sa báť, že by vám plnka vytiekla von!
Cesto si pripravíte v priebehu niekoľkých minút. Je možné, aby ste si ho predpripravili aj do budúcna a vložili si pár porcií do mrazničky.
Potrebujete
- 300 g hladkej múky
- 300 ml vody
- 200 g tvrdého syru alebo tvarohu
- Olej na vyprážanie
Postup
- Múku si presypte do misky. Vodu dajte zovrieť v hrnci a následne vylejte do múky. Dôkladne si vymieste cesto do jednotnej konzistencie a nechajte ho odstáť na 30 minút prikryté vlhkou utierkou.
- Cesto si rozdeľte na menšie kúsky a rozvaľkajte ich pomocou múky na tenké placky. Cesto je dobre tvarovateľné a tak sa nemusíte obáva, že sa s ním bude pracovať ťažko.
- Čo sa týka plnky, fantázii sa medze nekladú: môžete si zmiešať nastrúhaný syr alebo tvaroh s cukrom a vajíčkami, či obyčajný tvaroh s bylinkami…
- Teraz si cesto zatvorte a okraje pritlačte pomocou vidličky.
- Vyprážajte na panvici v rozpálenom oleji až kým nenadobudnú peknú zlatistú farbu.
- Rýchle pirohy so syrom sú hotové! Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?