Doprajte si lahodnú chuť jemného koláča. Jeho príprava je až smiešne jednoduchá. Ak milujete tvarohové múčniky, je tento recept určený priamo Vám. Budete si ho pochvaľovať v každom smere. Bleskurýchlu prípravu aj jemnú chuť tvarohu budete zbožňovať. Tento tvarohový koláč je krehučký a neodolateľný.
Celá vaša rodina si ho jednoznačne zamiluje a nikdy ho tak neupečiete dosť. Uvidíte, že k tomuto receptu sa budete radi vracať!
CESTO
40 dkg hladkej múky
4 žĺtky
15 dkg masla
15 dkg cukru múčka
1 prášok do pečiva
2 dl kyslej smotany
KRÉM
4 bielky
1 PL citrónovej šťavy
50 dkg tvarohu
20 dkg cukru kryštál
1 PL škrobu
POSTUP
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Dobre spracujeme a rozdelíme na dve polovice a necháme odpočívať pri izbovej teplote. Teraz pripravíme krém.
Z bielkov a 8 dkg cukru vyšľahajte tuhý sneh. Dajte zmes stranou. Tvaroh zmiešajte so zvyšným cukrom, citrónovou šťavou a škrobom. Potom jemne, ale dôkladne všetko premiešajte spoločne so snehom. Jednu polovicu cesta dáme na vymastený a vysypaný plech. Na plát navrstvíme krém, uhladíme a priklopíme druhým plátom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte zhruba 5 minút.
Zdieľajte tento fantastický recept na tvarohový múčnik aj s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!