Koláč bez pečenia je jedným z najobľúbenejších dezertov súčasnej doby. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli ponúknuť vám recept, ktorého príprava vám nezaberie veľa času a ručíme vám za to, že si na ňom pochutí celá vaša rodina!
Ingrediencie
- 250 g masla
- 1 liter mlieka
- 200 g cukru
- 3 žĺtka
- 200 g krupice
- 900 g broskýň z konzervy (môžu byť aj zavárané)
- 20 g želatíny
- 150 g sušienok ( prípadne aj piškóty)
- 1 ČL kakaa
Postup
- Uvarte si mliečnu krupicovú kašu, pravidelne ju miešajte a nechajte vychladnúť.
- Zmäknuté maslo si vyšľahajte s cukrom, potom k nemu postupne pridávajte žĺtka a pokračujte v šľahaní.
- Do vaječnej zmesi postupne pridávajte po 1 PL vychladenej krupicovej kaši. Miešajte dovtedy, kým vám nevznikne jednotná konzistencia. Túto zmes si potom rozdeľte na dve časti a do jednej z nich pridajte kakao.
- Na dno formy si poukladajte sušienky, na nich rovnomerne navrstvite kakaovú krupicu a tretiu vrstvu zakončite bielou krupicou. Celú formu teraz vložte do chladničky.
- Broskyne zbavte šťavy. Do tohto sirupu následne pridajte želatínu a nechajte pár minút odstáť. Potom si túto zmes zohrejte vo vodnom kúpeli až do úplného rozpustenia želatíny.
- Broskyne si rozmixujte pomocou ručného mixéra a následne potom k ním pridajte želatínovú zmes.
- Vyberte si tortu z chladničky a na vrch vylejte pripravenú broskyňovo-želatínovú zmes. Opätovne vráťte tortu do chladničky a nechajte ju tam dovtedy, kým želé dostatočne nestuhne.
Prajeme vám dobrú chuť! Nezabudnite tento recept zdieľať aj s vašimi priateľmi na Facebooku!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?