V roku 1947, keď sa kráľovná Elizabet vydávala na jej šatách pracovalo až 300 šičiek. Pozrite sa, ako vyzerajú

 

Takmer každé dievča v detstve sníva o krásnych svadobných šatách. Od ranných liet čerpá vo svojej predstavivosti rôzne obrazy, ktoré sa stávajú realitou v dospelosti.

Keď sa princezná Elizabeth a princ Philip vzali v roku 1947, Anglicko sa po druhej svetovej vojne stále nachádzalo v stave ekonomickej depresie. To však nezastavilo budúcu kráľovnú, aby bola oblečená vo svadobných šatách svojích snov.

V roku 1946 Philip požiadal Elizabeth o ruku. Vtedy začala zbierať kupóny na oblečenie aby si potom mohla kúpiť svadobné šaty. Mimochodom, zásnubný prsteň bol vyrobený z diamantov, ktoré patrili Philipovej matke.

Elizabeth dostala 200 ďalších kupónov, ale obdivovatelia chceli potešiť svoju milovanú princeznú, a tak jej kupóny poslali čoraz viac poštou. Takéto činy boli považované za nezákonné, preto Elizabeth poslala kupóny späť s poznámkou.

Napriek tomu, že Elizabethine šaty boli úsporné, vyzeralo to úžasne. Hovorí sa, že návrhár oblečenia Normen Hertnell bol počas jej tvorby inšpirovaný renesančnou érou.

Bol známy svojimi veľkolepými výšivkami, ktoré sa konečne objavili na svadobných šatách princeznej. Hoci toto rozhodnutie bolo schválené 3 mesiace pred svadbou.

Jeho cieľom bolo vytvoriť najkrajšie šaty. 350 šev putuje cez oblečenie, ktoré bolo šité z čínskeho hodvábu. Za vytvorenie tohto majstrovského diela trvalo 7 týždňov neúnavnej práce.

V deň diamantovej svadby šaty boli vystavené v Buckinghamskom paláci.

„Zabudla som na to, ako krásna je, mala tak dokonalú vlečku, akú sa mi už nikdy nepodarilo vyrobiť. Na ceste domov zo svadby si spomínam, ako všetci v hromadnej doprave hovorili o jej šatách a ja som bola taká pyšná, že som sa podieľala na ich stvorení,“ povedala šička.

Elizabeth si určite zapamätala tento deň na celý život. Nielen kvôli šatám, ale že svadba je významná udalosť pre každého človeka. 

Zaujali vás tieto detaily? Napíšte do komentárov!

zdroj:videoboom.cc

Chod hore