Zakaždým, keď som prišla do domu mojej kamarátke, privítala ma krásna vôňa. Potom mi prezradila svoje tajomstvo!

Rozprašovače s vôňou ruže, rannej sviežosti či morského vánku možno v súčasnosti zacítiť v nejednom príbytku. Len málo ľudí však vie, že sa to dá dosiahnuť aj bez použitia osviežovačov vzduchu.

 

Za príjemnou vôňou sa skrývajú rôzne toxické látky, ako napríklad fenol, formaldehyd a ftalát! V uzatvorených priestoroch predstavujú všetky tieto ingrediencie karcinogény, ktoré s ľahkosťou prenikajú do organizmu cez naše pľúca a pokožku.

натуральный ароматизатор

Ak chcete seba a vašu rodinu ochrániť pred týmto nebezpečenstvom, vyrobte si vlastný prírodný osviežovač vzduchu! Jeho príprava vám zaberie niekoľko minút, no jeho úžitok je neoceniteľný.

натуральный ароматизатор своими руками

Nielenže naplní osvieži váš príbytok, poradí si aj so zlou arómou vo vašom automobile. Neutralizuje rôzne nepríjemné pachy a dokonca vie ochrániť vaše oblečenie pred moľami. Čo je však najdôležitejšie, neškodí vášmu zdraviu!

Pekné nádoby, ktoré už nepoužívate, no nechcete ich vyhodiť, môžete použiť ako miesto na osviežovač vzduchu so sódou. Prečo so sódou? Práve ona je schopná zabrániť šíreniu nepriaznivých pachov po pomerne dlhú dobu. Pustite sa do prípravy!

Potrebujete

  • 1-2 menšie nádobky s uzáverom
  • jedlé sóda
  • obľúbený esenciálny olej alebo zmes esenciálnych olejov

Postup

  1. Na dno nádob nasypte 1 cm vrstvu sódy.сделать натуральный ароматизатор
  2. Pridajte 7-12 kvapiek esenciálneho oleja.натуральный ароматизатор что это
  3. Nádobu si zatvorte uzáverom alebo kúskom alobalu a poriadne potraste
  4. Následne si do uzáveru urobte niekoľko malých otvorov pomocou klinca a kladiva. Hotovo!натуральный ароматизатор в комнату

V prípade, že nemáte po ruke žiaden uzáver, postačí, ak na dno nádobky so sódou položíte čajovú sviečku. Ohreje vzduch v nádobe, čím sa zosilní vôňa esenciálnych olejov.

натуральный освежитель воздуха для дома

Kávový osviežovač

Máte radi vôňu kávy? Potom je táto príchuť trefa do čierneho – urobí váš krásny domov ešte príjemnejším a naplní ho neuveriteľne chutnou kávovou arómou.

натуральный ароматизатор кофе

Môže to byť už za pár minút. Naplňte si praženými kávovými zrnami vaše originálne misky, škatuľky alebo malé vázičky a rozmiestnite ich po celom dome.

Pomarančový osviežovač

Pomaranče, citróny či iné citrusové plody sú taktiež vynikajúcim základom na vytvorenie príjemných vôní. Nielenže dokážu ozdobiť váš interiér, budú mať aj vynikajúce protizápalové účinky.

Potrebujete

  • 1 pomaranč
  • 3-5 kvapiek pomarančového esenciálneho oleja
  • 1 čl mletej škorice
  • 2 ks klinčekov

Postup

  1. Ostrým nožom si vyrežte hornú časť pomaranča.натуральный ароматизатор апельсин
  2. Pomocou čajovej vidličky z oblasti odstráňte všetku dužinu.
  3. Do vnútra pomaranča nasypte škoricu, položte klinčeky a pridajte kvapky esenciálneho oleja. Ostáva ho už len umiestniť na miesto, kde môže čo najlepšie vyžarovať svoju úžasnú vôňu.

Vlastnoručne vytvorený prírodný osviežovač vám pomôže doma navodiť jedinečnú atmosféru. Vyberte si tie najvhodnejšie a najpríjemnejšie, tvoríte s nimi predsa vôňu vášho domova.

V prípade, že sa vám tento článok páčil a zaujal, podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

prečítaj si aj: Už ste počuli o tekutej tapete? Žiadne lepenie a každá škaredá stena sa zmení na niečo úžasné

zdroj:takprosto.cc

Chod hore