Nahota je dobrá pre vaše zdravie! 6 dôvodov, prečo by to mali robiť všetci muži aj ženy

Psychológovia vyhlasujú: „Namiesto opätovného obliekania si množstva handier, sa radšej pokúste chodiť doma nahí!“ Nahota nie je len o nedostatku oblečenia, je kľúčom k silnému fyzickému a duševnému zdraviu. Nejde o verejnú nahotu a naturizmus ako taký, ale o skutočné akceptovanie sa v tichom domácom prostredí.

 

Nahota mala už odpradávna posvätný charakter – vrátila človeka k jeho počiatkom a dopomohla mu uzdraviť telo aj ducha. Podelíme sa s vami o 6 dôvodov, prečo by ste aspoň z času na čas mali chodiť po dome nahí. Niektoré informácie vás pravdepodobne prekvapia…

  1. Láska k vlastnému telu Len málokto z nás je spokojný so svojím vlastným telom a tí, ktorí na sebe vidia len nedostatky, považujú svoje nahé telo za nočnú moru. Najmä čo sa týka nás žien. Dámy sa vyhýbajú veľkým zrkadlám, okamžite sa ovinú uterákom po vyjdení zo sprchy a na pláži sa radšej zahalia do šatky, aby si nikto nevšimol ich celulitídu, vrásky, či materské znamienka. Avšak ak chodíte po byte častejšie nahí, skôr či neskôr sa zbavíte akejsi nepohody a zbytočných komplexov. Jednoducho sa bude akceptovať taká aká ste.

     

  2. Tvrdý spánokÁno, aj samotní lekári odporúčajú spánok bez zbytočného oblečenia. Dokázali, že počas spánku sa teplota nahého tela znižuje, metabolické procesy sa zlepšujú, čím sa zrýchľujú a vy sa zbavujete prebytočných tukových zásob. Navyše, stáva sa len zriedkavo, aby sa človek v noci budil, preto sa ráno zobudíte so sviežim pocitom a s dostatkom energie na celý deň. Praktizovanie spánku bez pyžama vám zabezpečí nielen kvalitný spánok, ale aj úbytok centimetrov. 
  3. Intimita a dôveraNahota je užitočná aj pre zdravý rozvoj vášho partnerského vzťahu, pretože ide o najlepší spôsob, ako si medzi sebou vytvoriť pocit blízkosti a dôvery. Pokúste sa o niečo častejšie usporiadať si s partnerom “dni bez oblečenia” – nemusí okamžite ísť o intímne zblíženie.Ak si chcete zlepšiť náladu, celkom postačí, ak si ľahnete pod spoločnú prikrývku a pocítite prítomnosť vašich nahých tiel. Hmatový kontakt prispieva k produkcii hormónov radosti a lásky a takáto neobvyklá fyzická blízkosť najlepšie posilňuje emocionálnu vyrovnanosť a pokoj.

     

  4. Spokojnejší život Početné štúdie ukázali, že ľudia, ktorí trávia viac času bez oblečenia, sa cítia komfortnejšie vo svojom vlastnom tele. Byť v harmónii so sebou samým, pozdvihuje vaše sebavedomie, sebaúctu a dáva vám pocit spokojnosti so životom ako takým. 
  5. Intímne zdravieKaždodenné nosenie syntetickej bielizne je jednou z najčastejších príčin vzniku infekčných ochorení močových ciest. Mimochodom, dokonca aj obľúbená bavlna môže predstavovať vynikajúce živné prostredie pre baktérie. Naproti tomu, spánok s nahým telom pomáha obnoviť acidobázickú rovnováhu a potlačiť rast škodlivých mikroorganizmov. Ak si teda najbližšie budete obliekať vaše flanelové pyžamo, nezabudnite na to, aké užitočné je z času na čas stráviť noc v Evinom či Adamovom rúchu.

     

  6. Prevencia pred zápalom prsných žliaz V prípade, že ste dojčiacou matkou, nemali by ste sa okamžite obliekať po skončení dojčenia. Nechajte svoju pokožku najskôr vyschnúť. Vďaka tomu si ušetríte problémy z možných trhliniek na bradavkách a znížite pravdepodobnosť zápalových procesov v prsných žľazách. 

Samozrejme, nevyžadujeme od vás, aby ste sa ihneď vyzliekli. Nepohodlie a stres vám totiž nepomôžu pri dosiahnutí pozitívnych výsledkov. Moderný človek by si mal ale uvedomiť, že nahé telo je prirodzené a nemá žiaden dôvod hanbiť sa za neho. Milujte sa a všetci navôkol vás budú milovať ešte viac!

Ak sa vám tento článok páčil, zdieľajte ho s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Nahota je dobrá pre vaše zdravie! 6 dôvodov, prečo by to mali robiť všetci muži aj ženy”