Nový kulinársky trend: ružový šalát sa dostaáva do zahraničných obchodov…

Ružový šalát sa objavil v bio obchodoch a v menu svetoznámych reštaurácií. Ide o nový a zdravý trend priamo z USA!

Trendy v móde sa menia rýchlosťou svetla. To isté platí aj v kulinárskom svete. Trendom je ružová farba, ktorá sa objavuje nielen na čokoláde, syre či víne. Prišiel rad na niečo extravagantnejšie. Ružová prenikne aj do fit stravy. Na pultoch obchodov sa objavil ružový šalát. Dajú sa z neho urobiť zdravé a fotogenické jedlá, ktoré potešia aj vašich instagramových fanúšikov.
Čakanka v rôznej farbe pripomína svojím vzhľadom veľký kvet a skvele sa dopĺňa s inými ingredienciami. Pôvodný názov tejto rastliny je “Radicchio del Veneto” a “La Rosa del Vento“. Táto zelenina sa pestuje v Taliansku, v okolí Verony alebo na juhu Francúzska, v Kalifornii a v Pensylvánií. Rastie na konci zimy a skoro na jar. Je snaha o to, aby bola dostupná celý rok.

Je samozrejmé, že je o čosi drahšia od svojich zelených kolegýň, hoci sa chuťou od nich veľmi nelíši. Nájdete ju napríklad v obchodoch “Whole Foods” v New Yorku. Stojí asi 5 dolárov za hlávku. Šaláty z nej servíruju napríklad talianske reštaurácie “Eataly” alebo v “Boston Tapestry” v USA.

Zdroj: elle.pl

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Nový kulinársky trend: ružový šalát sa dostaáva do zahraničných obchodov…”
More Stories