Ingrediencie (okolo 7 porcií):
50 dkg kalerábu
30 dkg zemiakov
5 dkg mrkvy
5 dkg póru
1 ½ l vývaru
1 bobkový list
soľ
bylinky podľa chuti
1 ½lyžice masla
1 ½ lyžice pšeničnej múky
kurkuma
muškátový oriešok
kôpor
Postup:
Kaleráb, zemiaky a mrkvu ošúpeme, umyjeme a anakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.
Všetku zeleninu preložíme do vriaceho vývaru. Pridáme bobkový list, štipku soli, bylinky podľa chuti a varíme na malom ohni okolo 25 minút.
Na malej panvici si roztopíme maslo, pridáme múku a pripravíme si zápražku, ktorú potom vlejeme do polievky a spolu povaríme. Pridáme kurkumu, muškátový oriešok a kôpor.
Dobrú chuť !
Zdroj: smaczny.pl
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?