Pitie 3 káv denne je kľúčom k dlhovekosti. POZRITE SA, aké má blahodárne účinky

Nové výskumy potvrdzujú, že by ste si kávu nemali odopierať!

Slúži káva zdraviu? Ukazuje sa, že tento nápoj viac prospieva ako škodí. Nové výskumy potvrdili, že pitie zopár pohárov kávy denne je kľúčom k dlhovekosti. Výskum bol realizovaný na obyvateľoch Európy a USA. Výsledky zaskočili – ľudia pijúci kávu žijú dlhšie než osoby, ktoré sa kofeínu vyhýbajú!

Po 16 rokoch sa ukázalo, že okolo 41 tis. účastníkov výskumu zomrelo. Vedci po zhodnotení faktorov súvisiacich so štýlom života ako sú strava, či fajčenie uviedli, že účastníci, ktorí požívali najviac kávy, mali nižšie riziko všetkých príčin smrti než osoby, ktoré kávu nepili vôbec. Muži, ktorí pili najmenej 3 kávy denne mali o 18% menšiu šancu na smrť z akéhokoľvek dôvodu. U žien, ktoré pili to isté množstvo kávy vzrástlo riziko smrti až o 8%.

Čo je zaujímavé, káva vplýva poztívne aj na metabolizmus. Ľudia obľubujúci kávu majú zdravšiu pečeň a nemajú vysokú hladinu cukru v krvi.

“Nemôžeme povedať, že pitie kávy predlžuje život, ale vidíme vzťah medzi touto činnosťou a dlhovekosťou. Ak ľúbite piť kávu, neváhajte siahnuť po ďalšej šálke. Ak kávu naopak nepijete, môžete zvážiť, či to zo zdravotného hľadiska nezačnete praktizovať.” uviedla Veronica W. Setiawan, hlavná autorka výskumu a profesorka na Univerzite v Kalifornii.

Zdroj: elle.pl

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Pitie 3 káv denne je kľúčom k dlhovekosti. POZRITE SA, aké má blahodárne účinky”
More Stories