Astronauti čítajú vo vesmíre z detských knižiek a vaše dieťa môže byť pri tom!

Ak aj vy máte doma malého kozmonauta, ktorý miluje pozorovať nočnú oblohu a zaujíma ho veda a literatúra, máme pre vás skvelú novinu! NASA prichádza s projektom, ktorému by ste mali venovať pozornosť!

Patricia Tribe, riaditeľka vzdelávania vo Vesmírnom centre Houston, pracovala na projekte “Rozprávky z vesmíru” ako zábavnej formay vzdelávania spájajúcej literatúru, vedu, technológie, inžiierstvo a matematiku.


Facebook
Súčasťou projektu je aj čítanie rozprávok astronautmi priamo z medzinárodnej vesmírnej stanice.
“Rozprávky z vesmíru“ je projekt pod záštitou neziskovej organizácie Global Space Education Foundation, a jej zamestanci – astronauti, vedci, učitelia- rozhodujú, ktorá kniha bude čítaná.

Tento projekt ale nie je len o literatúre. Zameriava sa tiež na diverzitu astronautov. Americká astronautka Kate Rubins nedávno čítala knihu o dievčatku, ktorá sa stala inžinierkou.


YouTube
 Astronaut Alvin Drew tento projekt zahájil rozprávkou “Max ide na mesiac”.

YouTube

Japonský astronaut Koichi Wakata prerozprával príbeh  “Max ide na vesmírnu stanicu.”

Iný príbeh, ktorý bol vo vesmíre prerozprávaný astronautom Markom Kelly je “Mousetronaut”.


Amazon
Organizácia tiež plánuje na svoj web pridať videá ktorých predmetom budú vedecké experimenty zaujímavé pre oko detského diváka.

Ide o perfektný projekt, ktorý zapojí predstavivosť každého bez ohľadu na vek. Preto sa pohodlne usaďte a ak ovládate angličtinu, pustite si nasledujúce video.

Zdroj: inspiremore.com

Chod hore