Psychológ nám prezradil, aké fotografie na sociálnych sieťach publikujú ľudia s nízkym sebavedomím

Ľudia na internete každú minútu zdieľajú stovky tisíc fotografií bez toho, aby popremýšľali o ich skrytom význame. Psychológovia dokážu človeka opísať pomocou jeho gest, rozprávania a správania, no netreba zabúdať ani na spomínané snímky uverejňované na sociálnych sieťach.

Odborníci identifikovali 6 faktorov, pomocou ktorých jednoducho odhalíte osobu s nízkym sebavedomím. Pozrite si napríklad profil niekoho na sociálnej sieti Instagram, hneď budete vedieť, o akého človeka sa jedná.

Umiestnenie

Uverejnenie miesta kam ľudia cestujú hovorí o ich dôležitosti ukázať svoju dôležitosť, progresivitu a úspech.

Pri týchto typoch príspevkov je potrebné byť opatrný, pretože mnoho zlodejov takáto fotografia môže potešiť. Kriminálnik ocení vašu solventnosť, no určite si nájde cestu, ako sa dostane do vášho bytu počas vašej neprítomnosti.

   

Množstvo priateľov

Pri výbere priateľov nerobia rozdiely. Za priateľov považujú všetkých zaradom, čím ukazujú, čo im chýba v reálnom živote. Je totiž dôležité vytvoriť si kruh priateľov, ktorí majú podobné zmýšľanie ako vy. Nestojí za to zaplniť si zoznam priateľov len preto, aby ste ich mali čo najviac, pretože niekedy aj 2 kamaráti sú lepší než 50-ti známi, o ktorých takmer nič neviete.

Nakupovanie a darčeky

Ľudia, ktorí si na svojich profiloch neustále uverejňujú fotografie nových vecí kúpených z obchodov alebo darčeky, len potrebujú počuť slová chvály a uznania. Takéto príspevky sú dôkazom toho, ako si ľudia vyžadujú lásku, uznanie a pozornosť ostatných ľudí. Možno ich vo svojom živote majú skutočne málo…

Jedlo

Áno, sú aj takí, ktorý si denne urobia 3 fotografie jedál (ak nie viac): raňajky, obed a večera. Najviac oceníte kulinárske zručnosti svetových kuchárov, to vás inšpiruje k tomu, aby ste aj vy vyskúšali niečo podobné. Neraz sa však stane, že estetika výsledného pokrmu má na míle ďaleko od populárnych food blogerov.

Fotky z luxusnej reštaurácie – samostatná téma, najmä vtedy, ak v ostatných dňoch budete jesť len ovsenú kašu a instantnú polievku. Sme si istí, že tieto fotografie sa nedostanú na váš instagram.

Šport

Záujem o športovanie je chvályhodné, no nespočetné fotografie z tréningov vám nepomôžu udržiavať zdravý životný štýl. O progrese totiž hovorí vaša dobrá nálada, svalový tonus, pevnejšia postava a nie počet „lajkov“, ktorý sa objaví pod vašimi fotografiami z posilňovne.

Emócie a pocity

Vyjadrenie silných pocitov na fotografiách poukazuje na nedostatok komunikácie s reálnymi priateľmi. V prípade, že by ste vo svojom okolí mali niekoho skutočne blízkeho, prečo by ste sa rozhodli uverejňovať dôverné pocity a názory s ľuďmi, ktorých vôbec nepoznáte?

Všetko by malo mať svoje určité hranice. Stretli ste sa s takými ľuďmi, ktorí po uverejnení každej fotografie očakávajú chválu? Existujú ešte vôbec ľudia, ktorí nevystavujú žiadne fotografie, zdieľajú udalosti zo života len s príbuznými a blízkymi priateľmi?

Samozrejme, v živote každého človeka sa odohrajú momenty, o ktoré sa chce podeliť aj s ostatnými, no nie je potrebné chváliť sa všetkým, čo sa ste sa rozhodli urobiť.

 

 

Chod hore