Mnohí z nás obľubujú hustú paradajkovú omáčku s mierne hnedastým odtieňom, ktorá sa dokonale hodí k mäsovým guľkám. Gazdinky tvrdia, že tajomstvo tejto omáčky je skutočne fenomenálne. Dokáže totiž napraviť aj nedostatky, s ktorými ste si už mysleli, že celý obed môžete tak akurát vyhodiť do koša. Niet divu, prečo tie mäsové guľky vyzerajú potom tak chutne!
Nasledujúci recept obsahuje najjednoduchšie ingrediencie a varenie si nevyžaduje ani veľa času a ani zbytočné míňanie vášho rodinného rozpočtu.
Potrebujete
- 1 liter vody
- 2 PL smotany
- 2 PL múky
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 2 strúčiky cesnaku
- 0,5 čl mletého čierneho korenia
- 1 PL čerstvého kôpru
- 1 čl chmeli-suneli
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Múku si vysypte na horúcu panvicu a opražte, kým nezíska svetlohnedé sfarbenie.
- Pridajte paradajkový pretlak, smotanu, chmeli-suneli a pretlačený cesnak.
- Premiešajte, kým nezískate jednotnú zmes.
- Nalejte do panvice 300 ml vody a nechajte dusiť.
- Keď omáčka začne hustnúť, prilejte do nej aj zvyšok vody. V rovnakom čase ju dôkladne miešajte, aby vám nezačali vznikať hrudky. Počas tohto kroku si hrniec alebo panvicu zložte z plameňa.
- Následne pridajte korenie, kôpor a opäť položte hrniec na sporák. Omáčku za stáleho miešania priveďte k varu.
- Keď omáčka zovrie, môžete do nej vložiť mäsové guľky. Poduste ich 5 minút z jednej strany a 5 minút z druhej strany. Počkajte ešte ďalších 5 minút – vlhkosť by sa nemala vyparovať.
- Hustá a lahodná omáčka v kombinácii s chutnými mäsovými guľkami sú tou správnou voľbou na váš víkendový obed. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?