Mamičky buďte veľmi opatrné pri výbere detskej výživy. Toto by ste si mali všímať

Obchody plné jedla pre našich najmenších sú úľavou pre milióny mamičiek na celom svete. Veď je to také pohodlné: ak ste zaneprázdnená, nemáte čas na prípravu pyré pre vašu ratolesť, tá začne kričať a pýtať si niečo chutné, vám stačí zájsť do obchodu a nakúpiť mu hotový pokrm.

как выбрать детское питание

Sortiment detskej výživy je v supermarketoch taký obrovský, že by sme najradšej kúpili všetko. Namiesto uľahčenia výberu, výrobcovia neustále menia dizajn a balenie: cínové plechovky, plastové sáčky, sklené nádoby…

Samoobslužné balenia majú pravdepodobne najväčší úspech. Pre rodičov to je najobľúbenejšia možnosť, keďže dieťa dokáže pyré konzumovať prakticky bez ich pomoci. Nevyžaduje si skladovanie v chladničke, deti ich milujú, pretože si ich môžu dopriať aj počas dlhších ciest v aute a nemusia pri tom sedieť za stolom. Bohužiaľ, aj tento nový nápad má svoje chyby, o ktorých by mali všetci vedieť.

как выбрать детское питание

Nevýhody detskej výživy v uzatvárateľných kapsičkách

Aby vaše dieťa správne rástlo a vyvíjalo sa, malo by si zvykať na príbory a dôkladne prežúvanie potravy. Ak bude neustále konzumovať rozmixované pyré z mäkkých kapsičiek, jednoducho začne zaostávať vo svojom fyziologickom vývoji.

как выбрать детское питание

Navyše, väčšina takýchto detských výživ je vyrobená zo sladkých jabĺk, hrušiek či banánov, ktoré sú neraz obohatené o pridaný cukor. Pri ich konzumácii si deti postupne zvykajú na cukor a sladkosti, pričom zdraviu prospešnú zeleninu ignorujú kvôli menej výraznejšej vôni a chuti.

V žiadnom prípade sa nejedná o ekologicky šetrné balenia, sú predsa vyrobené z plastu. Neustále sanie potravy z kapsičiek výrazne narušuje rečové schopnosti a vytvára u dieťaťa zvyk nezdravého stravovania.

как выбрать детское питание

Pediatri odporúčajú, aby sa takýto druh detskej výživy nestal každodennou formou príjmu potravy. Samozrejme, sú skvelou voľbou na prechádzky, cestovanie, návštevu lekára, no mali by patriť do kategórie desiata, nie byť náhradou plnohodnotných pokrmov.

как выбрать детское питание

Želáme vám aj vašim ratolestiam veľa zdravia! Ak ste sa z nášho článku dozvedeli niečo užitočné, neváhajte a podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti.

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore