4 pravidlá, na ktoré nesmiete pri zoznamovaní zabudnúť

Napriek tomu, že na internete je potenciálnych partnerov viac ako v ktoromkoľvek z miest vo vašom okolí, je pre nás stále ťažšie nájsť si ideálneho človeka na spoločne trávené chvíle. Zrejme niekde robíme chybu, ktorú by bolo dobré napraviť. Možno vám s tým pomôžu naše tri dôležité pravidlá.

Poznajte svoju hodnotu

Zoznamka na internete spolu so zvýšeným počtom „možností“ však zvyšuje aj pravdepodobnosť odmietnutia, čo nemá práve najlepší vplyv ani na vašu sebaúctu a náladu. Takéto situácie môžu spôsobiť pocity monotónnosti a zúfalstva.

Sústreďte sa na to, čo si zaslúžite a chcete. Minimálne vám to pomôže znížiť počet možných pochybení. Nie je potrebné byť krásny alebo bohatý, aby ste si niekoho získali. Vaša osobnosť pre vzťahy je oveľa dôležitejšia. Len vďaka nej si nájdete človeka, pri ktorom budete o niekoľko mesiacov alebo dní možno premýšľať o tom, ako originálne požiadať o ruku?

Majte svoje ciele

Človek, ktorý nevie, čo chce, nikdy nenájde to, čo potrebuje. Aj vo vzťahoch musíme mať jasno a svoj cieľ. Vedieť, čo očakávate od vzťahu s druhým, vám objasní jasnejšie kritériá pre váš výber, či už s ňou alebo sním chcete stráviť jednu noc, alebo celý svoj život. Nie je to vždy jednoduché, ale bez práce nie sú predsa koláče.

Dôverujte svojím inštinktom

O iracionalite milostných vzťahov sa vedú mnohé diskusie. Preto neignorujte svoj vnútorný hlas, ktorý vás šepotom (a niekedy dokonca aj výkrikom) pri zoznamovaní varuje. Ak vám intuícia hovorí, že tam niečo nesedí, mali by ste o tom popremýšľať. Na kúpu nádherného diamantového prsteňa máte predsa čas a priestor aj neskôr.

Pochopte svoju úlohu vo vzťahu

Hovorí sa, že krásna kožená kabelka a jej obsah o žene prezrádza takmer všetko. Poznanie osobnosti je ale hlbšie a platí to aj v prípade, ak si chcete nájsť ideálneho partnera.

Čím viac o sebe viete, tým vyššia je šanca vybudovať si úspešný vzťah. Dozviete sa o svojich vlastných záujmoch, úrovniach náklonnosti a komunikácie. Naučíte sa tak vyjadriť svoje emócie a spojiť sa s inou osobou. Ak nie ste pripravení prevziať zodpovednosť za úlohu, ktorú hráte vo vzťahu, potom nedáva hľadanie nového partnera ako celku zmysel.

Nemajte pritom strach z chýb a omylov, kto nič neskúsi, predsa nič nevie. Nerobte ani unáhlené závery a neodstrihnite to, čo môžete jednoducho rozviazať.

Chod hore