Slováci sú nadšení z výzvy, ktorá pomáha svetu! Upratujú svoje okolie

Svetom internetu sa každoročne šíri množstvo výziev, ktoré slúžia prevažne na zábavu. Avšak výzva, ktorú vám predstavíme, je o niečom inom. Slúži na zlepšovanie sveta okolo nás.

Cieľom tejto výzvy je zverejnenie fotografií, ktoré zachytávajú veľmi záslužný čin. Ide o upratanie verejného priestranstva, parku, lesa, či záhrady, ktoré sú v dnešných dňoch doslova zamorené odpadmi. Priestor, ktorý sa rozhodenete upratať najprv odfotíte fotografiou PRED a po jeho upratovaní vytvoríte fotografiu PO. Fotografie premeny sa majú zverejniť pod hashtagom #trashtag.

Tento hashtag vytvorila spoločnosť UCO Gear už v roku 2015, no tento rok akoby obžil. Spoločnosť zverejnila príspevok s takouto fotografou a ľudí to začalo baviť viac ako kedykoľvek predtým. Tu je výzva pre všetkých znudených tínedžerov. Odfoťte sa na mieste, ktoré je znečistené odpadkami, potom urobte záber, že ste pre to niečo urobili a zverejnite to.“ Tieto slová adresoval jeden zo zapojených pre ostatných ľudí.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156466235064055&set=a.10150601078734055&type=3

Ľudia po celom svete teraz zverejňujú fotografie toho, ako čistia prírodu od odpadkov. Do výzvy sa zapojili aj Slováci ako napríklad Žilinčanka, ktorá k svojmu príspevku napísala: „Nazbierali sme 19 vriec smetí a plný fúrik súčiastok z auta. Zaregistrovali sme, že sa pridávajú mnohí. Naša Zem si to predsa zaslúži.“

https://www.instagram.com/p/BvHpT0pF3Eg/?utm_source=ig_embed

Do výzvy sa zapojili ľudia z celého Slovenska.

https://www.instagram.com/p/BvHMNV5gDYR/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bvo_D4bg2j9/?utm_source=ig_embed

Obyvatelia Topolčian túto výzvu vzali masovo. Zapojila sa do nej celá skupina ľudí.

„Na brigáde nás bolo 49 a vyzbierali sme neskutočných 198 vriec odpadkov a približne kontajner iného odpadu, ktorý sa do vriec nezmestil.“

https://www.instagram.com/p/BvqsPfoAQJ8/?utm_source=ig_embed

Miriam Manzat sa do výzvy zapojila taktiež.

https://www.instagram.com/p/Bu-rWIXl6jL/?utm_source=ig_embed

zdroj:dobrenoviny.sk

 

 

Chod hore