Šikovný 10 ročný Slovák získal medzinárodné ocenie za svoju hru na husliach

Teo Gertler, 10 ročný neskutočne šikovný chlapec vyhral ocenenie, ktoré nezískal žiaden Slovák za posledných 40 rokov.

 

Nadaný chlapec z Bratislavy nedávno získal ocenenie Grand Prix na medzinárodnej súťaži v Poľsku, v meste Lublina. Na súťaži bolo množstvo talentovaných mladých huslistov, no Teo porazil aj oveľa starších súperov. Jeho talent sa nedá zapieť, už teraz ho nazývajú husľovým géniom.

Je neuveriteľné, že Teo hral aj sólo v Moskovskej filharmónii, kde ho obdivovali tisícky divákov. Aj ked’ je smutné, že na Slovenku ho veľmi nepoznajú, v západnej a v strednej Európe má množstvo fanúšikov. Svoje skvelé výkony podáva po rokoch tvrdej práve. Na husle sa začal učiť hrať vo svojich štyroch rokoch. Od vtedy Teo navštevuje umelecké školy na Slovensku ale aj mimo neho. Učia ho najlepší učitelia z celého sveta.

Chlapec sa chce stále zlepšovať a tvrdí, že musí veľa cvičiť, aby sa stal tým najlepších huslistom na svete. Uvedomuje si, že len tvrdá práca z neho urobí skvelého huslistu.

Jeho rodičov sme sa pýtali, po kom má Teo taký veľký talent. Rodičia nevedia, no sú hrdní na svojho syna, ktorý už v tak mladom veku dokázal takéto veľké veci.

 


zdroj: novýčas / dobrénoviny.sk 

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Šikovný 10 ročný Slovák získal medzinárodné ocenie za svoju hru na husliach”