Žena sa v dojemnom videu postavila proti nenávistným internetovým komentárov od ľudí

Em Ford je Youtuberka, ktorá vďaka svojim videám na Youtube s názvom Moje bledá pleť (MyPaleSkin) radí ženám, ako zakryť akné. Sama sa totiž stretáva s problematickou pleťou. Nejakú dobu sa za seba dokonca hanbila. „Neskôr som si uvedomila, že sa naozaj sama seba musím pýtať, ako a prečo som sa tak cítila.“

Pred nedávnom teda začala natáčať videá na YouTube a zverejňovať svoje fotografie bez make-upu. Medzi prílivom pozitívnych komentárov si nešlo nevšimnúť aj negatívne reakcie, ktoré v mnohých prípadoch boli naozaj urážlivé.

„Nemôžem sa na ňu ani pozrieť. Si nechutá! Jej tvár je fakt škaredá. Fuj, odpudivé. Ale vážne – umýva si ten tvár niekedy? “

Video zachytáva jej nenalíčenú tvár obklopenú podobnými urážkami, postupne aj jej premenu po nanesení líčidiel. Hoci sa potom objaví niekoľko pozitívnych komentárov, urážky neustávajú, len menia podobu.

 Jej video je dôkazom toho, že ľudia vás budú kvôli nereálnym predstavám krásy odsudzovať nehľadiac na to, či sa líčite alebo nie. Pokračovanie článku pod videom.

Ste krásni. Nedovoľte, aby vám niekto tvrdil opak. Ani vy samotní.

Okrem falošných predstáv o kráse a dokonalosti núti video k zamysleniu aj k tienistým, stránkam internetu. Mnohým ľuďom dodáva falošnú odvahu napísať veci, ktoré by v reálnom živote neboli schopní vysloviť. Ruku na srdce, ako ste na tom vy?

Chod hore