3 páry topánok, ktoré túto jarnú sezónu musíte mať vo svojom šatníku

Aj keď to tak vonku nevyzerá a od oficiálneho meteorologického začiatku jari nás delí ešte celý mesiac, nikdy nie je na škodu mať všeobecný prehľad. Jar sa vyznačuje neustálymi zmenami počasia, avšak s týmito tromi pármi topánok preskáčete cez nevyspytateľné nálady matky prírody “ľavou zadnou”.

Členkové čižmy

Členkové čižmy sú skvelou možnosťou na prvé jarné dni, keď je slnko zubaté a z chodníkov sa pomaly roztápa aj posledný sneh. Ak by vás náhodou na prechádzke prekvapil dážď, udržia vaše nohy v teple a suchu. A to ani nehovoríme o tom, že ide o jeden z najuniverzálnejších kúskov, ktorý môžete nosiť ku všetkému – od casual riflí až po šaty.

Okrem toho, členkové topánky môžu mať mnoho rôznych “tvárí”. Môžete siahnuť po elegantných kúskoch na podpätku, ktoré podčiarknu vašu ženskosť, alebo po pohodlnejších modeloch s pevnou podrážkou, ako sú napríklad nestarnúce Martens šnurovacie čižmy.

Ak investujete do kvalitnej kože, budete sa môcť vo vašich obľúbených členkových topánkach preháňať po meste aj mnoho ďalších sezón.

Tenisky

Ležérnosť, pohodlnosť a štýlovosť. To sú výrazy, ktoré vystihujú tenisky, najobľúbenejší kúsok spomedzi všetkých topánok. Už dávno predsa nie sú len športovou obuvou.

Viete, ktoré tenisky nesmú chýbať vo vašom šatníku?

  • biele kožené tenisky – napr. Nike Sportswear, Puma Mayze, Adidas Originals
  • plátenky – nadčasové Converse Chuck 70 sú zosobnením tohto štýlu
  • športové tenisky – bežecké alebo basketbalové modely nepatria len na dráhu či ihrisko, napr. Nike Jordan Air či Adidas Ultraboost

 

Aj módne značky ako Balenciaga, Supreme alebo Stüssy si uvedomujú silu streetwear kultúry a potenciál presadiť sa na tomto trhu, preto prichádzajú s teniskami v limitovaných edíciách a obmedzených množstvách, ktoré bude vlastniť len pár “sneakerheadov”.

Mokasíny / Slip-on tenisky

Vedeli ste, že túto elegantnú a pohodlnú obuv vymysleli Indiáni? Podobne ako členkové topánky či tenisky, aj mokasíny dokážu zažiariť v akomkoľvek outfite.

V minulosti boli spájané skôr s mužským štýlom, dnes je však tento stereotyp už minulosťou. Môžete ich kombinovať k neformálnemu oblečeniu (rifle, voľné ľanové nohavice) alebo ako súčasť formálneho štýlu (napr. k nohavicovému kostýmu).

O niečo menej elegantnou verziou sú slip on tenisky, ktoré sa vďaka modelu Vans Slip-on stali hitom. Niet sa však čomu diviť. Táto obuv sa môže pýšiť svojou ľahkosťou, vzdušnosťou, pohodlnosťou a jednoduchým obúvaním (žiadne šnúrky či remienky, ktoré by vás pri chôdzi omínali).

Chcete si kúpiť ideálne topánky na jar už dnes a nič nenechať na náhodu? Tak bežte na stránku Flexdog a prezrite si ponuku tých naj topánok za naj ceny.

Zdroj obrázku: Senyuk Mykola / Shutterstock.com

Chod hore