Prispôsobte si domácu pracovňu raz a navždy

Covidová doba so sebou priniesla mnoho nových vecí, na ktoré sme si museli zvyknúť. Medzi takéto „novoty“ patrí napríklad zmena pracovného miesta. Zmenu myslíme doslova. Z kancelárií a spoločných priestorov sme sa presunuli do domáceho prostredia a online priestoru. Z výskumov vyplýva, že mnohí považujú za skutočne náročné vedieť sa doma cítiť ako v práci.

Čo by ste mali spraviť pre to, aby vám práca išlo ľahko a bez problémov? Samozrejme sa rozprávame na materiálnej rovine. Ponúkame vám dve možnosti:

Musí sa vám dobre sedieť

Ak sa vám na obyčajnej stoličke sedí zle, ťažko vydržíte sedieť niekoľko hodín na jednom mieste. Základom úspešnej domácej práce je teda kvalitná a pohodlná kancelárska stolička. Ak doma žiadnu nemáte, určite neváhajte s jej kúpou. Prečo?

  • Pri sedení na kvalitnej kancelárskej stoličke vás nezačnú bolieť kríže a chrbát.
  • Sedenie je oveľa pohodlnejšie, lebo sa sedavá časť stoličky prispôsobuje vašej postave.
  • Ruky si môžete oprieť o opierky.
  • Pri niektorých modeloch si môžete hlavu oprieť o špeciálnu hornú opierku.
  • Dlho vám vydrží.

Do kvalitnej kancelárskej stoličky sa určite oplatí investovať.

Musíte mať dostatok svetla

Ak budete mať v domácej pracovni tmu alebo prítmie, je veľmi pravdepodobné, že sa vám bude zívať a bude sa vám chcieť spať. To bude viesť k tomu, že vôbec nebudete produktívny. Je zrejmé, že svetlo zvýšime najmä lampou. Avšak najväčším a najlepším zdrojom svetla je práve prírodné svetlo – zo slnka.

Ak však máte malé okno, môže sa stať, že svetla v miestnosti nebude dostatok. Ako vyriešiť tento problém? Odpoveď je jednoduchá. Použite veľké zrkadlo. Prečo by ste to mali spraviť?

  • Zrkadlo je schopné opticky zväčšiť priestor, preto budete mať pocit, že je v miestnosti viacej svetla.
  • Zrkadlo odráža slnečné lúče, takže ak je dobre otočené, vie krásne presvetliť aj tmavé kúty.

Zdroj obrázku: Archi_Viz / Shutterstock.com

Chod hore