Obliečky na posteľ ako dizajnový doplnok, ktorý vás dostane

Máte radi, keď je v interiéri všetko krásne zladené? Pekne upravené prostredie priaznivo vplýva aj na psychické naladenie a pohodu. Preto sa v nasledujúcom článku budeme venovať tomu, ako vybrať obliečky a plachty na posteľ podľa dizajnu.

 

Jedinečné prostredie vo vašej spálni

Pri vytváraní celkového vzhľadu miestnosti je potrebné myslieť na farby stien, podlahy, jednotlivých kúskov nábytku, dekorácií a textilných doplnkov. V spálni majú medzi doplnkami významné postavenie posteľné obliečky.

Posteľné obliečky si zvoľte v odtieňoch, ktoré budú sedieť k dominantným farbám vašej spálne. Aby ste mali všetko pekne zladené, hlavná farba na obliečkach nemusí byť rovnaká ako dominantná farba miestnosti. Vhodné je zvoliť niektorý z jej odtieňov.

Ak ste, napríklad, vytvorili farebný akcent jednou stenou v ultramarínovej modrej, obliečky môžu byť vo farbe polnočnej modrej alebo bledšom odtieni. Ak ste stavili na jemnú tyrkysovú, pokojne siahnite po obliečkach v aquamarínovej farbe.

 

Jedna farba alebo vzor?

Pri odpovedi na túto otázku v mnohom záleží na vašom vkuse. Ak chcete, aby spálňa pôsobila zaujímavo, siahnite po výraznom vzore, ktorý upúta hneď pri vstupe do miestnosti.

Vzorované posteľné obliečky navyše vytvoria osobitý farebný kontrast, ktorý izbu krásne oživí. Pokiaľ sa v miestnosti už nachádza iný výrazný dizajnový prvok, môžete vybrať obliečky s jemným, menej nápadným vzorom.

 

Plachta na posteľ je tiež dôležitá

K dokonalosti vzhľadu spálne prispieva nemalou mierou plachta na posteľ. Tu sa môžete vydať cestou presného zladenia s odtieňom obliečok alebo vyberiete výraznú kontrastnú farbu. Oba spôsoby sú dovolené.

Riaďte sa pokojne svojimi pocitmi z výsledného efektu. Pri výbere plachty na posteľ myslite len na to, že nie je vhodné, aby boli v jednej miestnosti viac ako tri dominantné farby. Výsledný efekt bude na nezaplatenie.

Zdroj obrázka: Theo Turtaut / Shutterstock.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Obliečky na posteľ ako dizajnový doplnok, ktorý vás dostane”