Čižmy nad kolená: Ktoré si vybrať? S čím ich nosiť?

Čižmy nad kolená sú najkrajšie topánky tejto sezóny. Sú ideálne pre chladné dni, pretože vás ľahko udržia v teple. Tento rok opäť prichádzajú zmodernizované, aby boli ešte elegantnejšie a trendovejšie, a aby ich dámy mohli nosiť 24/7. Ktoré čižmy nad kolená si teda vybrať, a ako ich nosiť? 

Horúci trend

To, že v prípade čižiem nad kolená ide o horúci trend dokazuje aj fakt, že si ich všimli aj celebrity a hviezdy pouličného štýlu, ako sú Gigi Hadid či Kim Kardashian. Niet divu – tento druh čižiem je neuveriteľne ženský a môžete ho nosiť na tisícky spôsobov, či už štylizovaný s nadmernými svetrami, sukňami alebo neformálnymi šortkami. Uvoľnený, ale elegantný vzhľad navyše dopĺňa sexy záblesk odhalenej pokožky na stehnách. Jednoducho perfektné!

Čižmy nad kolená sú na jeseň a zimu v podstate nevyhnutnosťou. Pravdepodobne si hovoríte, že tieto čižmy sú iba dočasným trendom. Mýlite sa! Čižmy nad kolená sú populárne a trendy už od roku 2015 a zatiaľ rozhodne nikam neodchádzajú. Jednou z vecí, ktoré na nich dámy milujú najviac je to, že sú mimoriadne lichotivé. No a ak si to nemyslíte, pravdepodobne ste ešte nenašli ten správny pár.

Čižmy nad kolená na vysokom podpätku

Skutočnosť, že tieto čižmy zakrývajú viac ako polovicu vašich nôh znamená, že budú pravdepodobne dominovať každému outfitu, ku ktorému si ich obujete. Pokiaľ zvolíte zlý strih čižiem nad kolená, môžu vás tieto čižmy zbytočne opticky skracovať. To sa ale dá vyriešiť veľmi jednoducho. Stačí si len pridať extra výšku pomocou páru na vysokom podpätku. Ten vám naopak opticky nohy nádherne predĺži a vy budete vyzerať vyššie i štíhlejšie. Najlepším a najpopulárnejším typom vysokých podpätkov sú v tomto prípade tie ihličkové. Štíhly opätok vám dodá maximálnu možnú výšku s minimálnou váhou, čím pomôže vyrovnať masívnosť týchto topánok. Nájdite pár, ktorý tesne prilieha k vašim nohám, a ktorý končí aspoň dva centimetre nad kolenom. ber páru v čiernej farbe tiež pomôže opticky vyformovať vašu postavu. Táto farba je lichotivá pre všetky typy postavy a má bonus – hodí sa takmer ku každému outfitu.

Oblečte si k týmto čižmám napríklad klasické úzke džínsy, čierne tričko, a sivé sako. Alebo zvoľte o niečo elegantnejšiu verziu outfitu, kedy si k nim oblečiete čierne tenké pančušky, čiernu koženú sukňu a klasické biele tričko. Celý outfit následne môžete doplniť čiernym sakom alebo krémovým svetrom.

Ploché čižmy nad kolená

Kto by nemiloval pohodlie a praktickosť plochej podrážky? Našťastie pre všetky ženy, ktoré potrebujú počas dňa veľa chodiť alebo len nemajú rady opätky, čižmy nad kolená sú rovnako módne aj vo svojej plochej verzii. Štýl je rozhodne uvoľnenejší ako u kúsku s podpätkami, ale stále môže mať výrazný vplyv na váš outfit. Tieto čižmy končiace tesne nad kolenom dodajú outfitom jazdeckú atmosféru, zatiaľ čo čižmy nad kolená, ktoré končia vyššie a majú mierny podpätok, budú vyzerať ako zo 70. rokov.

Ak ste nižšieho vzrastu, vyberte si pár, ktorý končí tesne nad kolenom, aby ste maximalizovali dĺžku odhalených stehien a vyzerali tak vyššie. Ak ste prirodzene vysoká, vystačíte si s akoukoľvek výškou topánok, ale máte možnosť zvoliť si kratšie dĺžky pre ležérnejší a vyššie štýly pre elegantnejší vzhľad.

Tieto čižmy vyzerajú naozaj dobre k minišatám, šortkám alebo ku krátkym sukniam. Vyskúšajte napríklad monochromatický celočierny vzhľad, kedy si k čiernym minišatám s dlhým rukávom obujete čierne ploché čižmy nad kolená. Alebo naopak siahnite po béžovej alebo svetlo sivej a doplňte nimi oversized sveter v podobnom odtieni. Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ čižiem nad kolená, na CCC nájdete široký sortiment dámskych čižiem v rôznych materiáloch, farbách i prevedeniach. Stačí si len vybrať!

Zdroj foto 1: Victoria Chudinova / shutterstock.com

Zdroj foto 2: vlastné / blog.ccc.eu

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Čižmy nad kolená: Ktoré si vybrať? S čím ich nosiť?”