Dovolenka v srdci Slovenska

Ste pripravení na dokonalú letnú dovolenku či predĺžený víkend na strednom Slovensku a v jeho okolí? Nehľadajte nič iné ako pôvabné mestá ako sú Ružomberok, Liptovský Mikuláš či Poprad a ich okolie, ktoré ponúkajú dokonalú kombináciu nádhernej prírody a mestského vyžitia v dostupnej vzdialenosti.

Od Tatier…do Popradu

Mesto Poprad je ideálnou základňou na objavovanie úchvatných Tatier, ktoré sú rajom pre milovníkov prírody. Či už ste vášnivý turista, v zime milovník lyžiarskych svahov alebo jednoducho hľadáte pokojné útočisko v prírode, Poprad vám ponúka všetko. Táto malebná destinácia, ktorá sa nachádza v srdci Slovenska, má všetko, po čom by ste mohli túžiť na dokonalej letnej dovolenke, pričom nemusíte odísť ani za hranice našej krajiny.

Jednou z atrakcií letnej dovolenky v Poprade je návšteva Aquacity Poprad, špičkového aquaparku a wellness centra, kde si oddýchnu a zabavia sa deti, aj dospelí. Aquacity je skutočnou oázou relaxu a zábavy, ktorá ponúka množstvo bazénov, toboganov, sáun a kúpeľných procedúr. Či už si chcete oddýchnuť v termálnych bazénoch alebo si zvýšiť adrenalín na vzrušujúcich tobogánoch, tento aquapark má pre každého niečo. Je to ideálne miesto, kde môžete stráviť deň s rodinou a priateľmi alebo si dopriať potrebnú starostlivosť o seba. Zároveň si môžete vyhľadať priamo alebo v okolí AquaCity Poprad ubytovanie a byť tak priamo v centre diania.

Pokiaľ ide o ubytovanie v Poprade, budete mať z čoho vyberať. Je tu množstvo hotelov, penziónov a apartmánov, ktoré vyhovujú každému rozpočtu a preferenciám. Od luxusných rezortov až po útulné ubytovne – tu nájdete ideálne miesto na oddych a načerpanie nových síl po celodennom dobrodružstve. Predstavte si, že sa zobudíte s panoramatickým výhľadom na majestátne Tatry alebo si oddýchnete vo vírivke s výhľadom na malebné mesto. S toľkými možnosťami si zaručene nájdete ubytovanie, ktoré bude vyhovovať vašim potrebám.

Možno plánujete jednoduchšie prechádzky okolo Štrbského či Popradského plesa, možno sa chystáte na Téryho chatu alebo dokonca uvažujete nad zdolaním Gerlachovského štítu so sprievodcom. Táto oblasť má čo ponúknuť a vy si ju môžete toto leto vychutnať naplno.

Liptov

Okrem Popradu si môžete pár dní vyhradiť aj na Liptov, kde budete mať v okolí Ružomberku a Liptovského Mikuláša každý deň čo robiť. Zarezervujte si ubytovanie v Tatralandii a vyčleňte si aspoň celý jeden deň na bláznovstvá v tomto aquaparku. Vaše deti vám poďakujú a vy sa zabavíte spolu s nimi. Pre tých odvážnejších je vedľa Hurricane Factory, kde sa na pár minút preletíte vo vzdušnom tuneli. Vynechať by ste nemali ani Zoo kontakt v rovnakom areáli, prípadne kryo komoru, kde sa počas horúceho leta poriadne schladíte a navyše urobíte niečo aj pre svoje zdravie.

Ak vás lákajú termálne kúpaliská, len neďaleko je aj Bešeňová. Ak si pamätáte toto kúpalisko spred dlhej dekády, dnes je na nepoznanie. Oblečte sa s celou rodinou do starších plaviek, aby ste si nezničili tie najnovšie, prehoďte na seba rovnaké tričká s vlastnou potlačou a užite si vodný deň, no nespáľte sa na silnom letnom slnku!

Kúsok od Ružomberka si môžu cyklistický nadšenci skúsiť náročnejšie trasy v Čutkovskej doline, skvele sa najete na Salaši Krajinka a následne sa vyberte do starej dediny Vlkolínec, ktorá je zapísaná v dedičstve UNESCO.

Určite súhlasíte, že na pár dňovú dovolenku sme vám dali množstvo tipov a je len na vašich preferenciách a záľubách, ktoré z nich zaradíte na svoj letný itinerár. So správne zvoleným ubytovaním a programom plným rôznorodých aktivít si užijete Slovensko počas letných dní a spoznáte lepšie svoju rodnú krajinu.

Zdroj obrázku: Jaroslav Moravcik / stock.adobe.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Dovolenka v srdci Slovenska”