Nič vám tak nedvihne náladu, ako chutný koláč, upečený raz-dva. Ponúkame vám recept na višňový koláčik, so sladko-kyslou príchuťou, do ktorého sa zamilujete na prvé zahryznutie.
Ingrediencie
- 200 g višňového džemu
- 2 PL likéru z čiernych ríbezlí
- 350 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 1 ČL prášku do pečiva
- 50 g vlašských orechov
- 5 PL mlieka
- 180 g cukru
- 3 vajcia
- 1 PL citrónovej kôry
- Štipka soli
Postup
- Rozpustite si maslo a pridajte k nemu 3 PL mlieka, citrónovú kôru, soľ, vajcia, 150 g preosiatej múky s práškom do pečiva. Vymieste si cesto.
- Na náplň si zmiešajte čerešňe, nasekané orechy a likér.
- Cesto si rozdeľte na dve rovnaké časti. Jednu časť vyvaľkajte do obdĺžnika na 5-7 mm a natrite ju polovicou višňovej zmesi. Jeden koniec cesta preložte do stredu a prekryte ho druhým okrajom cesta. Ten istý krok zopakujte aj s druhou polovicou cesta.
- Plech vysteľte papierom na pečenie, položte na neho dve cestá, potrite ich zvyšným mliekom a posypte cukrom.
- Pečte pri 180 stupňoch 30 minút.
Namiesto čerešňového kompótu môžete pokojne použiť aj iné ovocie alebo džem. Likér môžete nahradiť brandy alebo upiecť koláč bez akéhokoľvek alkoholu
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?