Domáci chlieb lavaš chutí vždy lepšie ako ten z obchodu. Čo však v prípade, že nemáte čas na kysnutie cesta? Pripravili sme pre vás recept na nekvasený lavaš, ktorý je dokonalou kombináciou vody, rastlinného oleja, múky a soli. Jeho príprava bude jednoduchšia a hlavné rýchlejšia!
Potrebujete:
- 350 g hladkej múky
- 30 ml slnečnicového oleja
- 150 ml vody
- 7 g soli
Postup
- Vysypte si múku na dosku, urobte do nej prehĺbeninu, nalejte vodu, slnečnicový olej a pridajte soľ. Cesto jemne premiešajte vidličkou.
- Vymieste si cesto rukami, aby malo pružnú a pevnú konzistenciu. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte odstáť 15 minút.
- Rozdeľte cesto približne na 10 dielov. Každý kus je potrebné vyváľať v múke.
- Potom každý kúsok vyvaľkajte do tvaru placky s hrúbkou nie viac ako 2 mm.
- Rozpáľte si panvicu bez oleja a pečte placky na miernom ohni asi 25 sekúnd z každej strany.
- Naukladajte ich jednu na druhú a následne prikryte s vlhkou utierkou.
Keď je chutný lavaš chlieb pripravený, môžete do neho vložiť napríklad hovädzie mäso, tvaroh s bylinkami, strúhaný syr a podobne. Dobrú chuť!
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?