Milujete grilovanie, no nemáte čas ísť do prírody? Nevadí! Podelíme sa o recept, ako si ražniči pripravíte doma. Mäso bude tak krehké a šťavnaté, že si od vás recept vypýtajú aj vaši priatelia.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového mäsa
- 3 cibule
- 4 paradajky
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
- Mäso si nakrájajte na 4-5 cm kúsky. Osoľte, okoreňte a pridajte k nemu aj vaše obľúbené korenie.
- Cibule si narežte na 4 časti, každú z nich rozoberte a pridajte k mäsu.
- Paradajky očistite od šupky a nastrúhajte na strúhadle. Môžete použiť aj paradajky vo vlastnej šťave, potom ich pridajte k mäsu spolu so šťavou.
- Nechajte mäso postáť najmenej 30 minút, aby sa dobre marinovalo.
- Vezmite si drevené špajdle a napichujte na nich striedavo mäso s cibuľou.
- Mäsové špízy premiestnite do vrecúška na pečenie. Poukladajte ich do radu, aby sa upiekli rovnomerne zo všetkých strán.
- Rúru si predhrejte na 200 stupňov a pečte 40 minút.
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?