Zemiaky sú častou súčasťou hlavných jedál, polievok ale aj predkrmov. Dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov, či už v podobe zemiakovej kaše alebo hranolčekov. Dnes vám ponúkame zemiaky, plnené skvelou plnkou, ktorú si môžete prispôsobiť podľa vlastných chuťových preferencii.

Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 50 g tvrdého syra
- 30 g masla
- 1 PL majonézy
- 1PL nasekaného kôpru
- 1/2 ČL soli
- 4 strúčiky cesnaku
Postup
- Zemiaky si dôkladne umyte a urobte do nich niekoľko vpichov pomocou vidličky.

- Umiestnite zemiaky do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov po dobu 45 minút. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti zemiakov.

- Syr si nastrúhajte na strúhadle.

- Syr zmiešajte so zmäknutým maslom, majonézou, kôprom a prelisovaným cesnakom.

- Zo syrovej zmesi si vytvorte guľôčky.

- Zemiaky nechajte vychladiť a na každom urobte prekrížený rez, ako vidíte na obrázku.

- Do stredu každého zemiaku umiestnite syrové guľôčky. Vložte ich na pár minút do horúcej rúry a môžete podávať.

Perfektná príloha k akémukoľvek mäsu!

zdroj: takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?


