Asi každý z nás pozná reklamu s príjemnou hudbou, ktorá končí sloganom: Raffaello, viac, ako tisíc slov. Väčšina z nás si túto obľúbenú guľatú pochúťku občas rada dopraje, pretože má jemnú a delikátnu kokosovú chuť.
Aby ste však nemuseli zakaždým behať do obchodu, keď na ňu dostanete chuť, máme pre Vás pripravený recept, vďaka ktorému si môžete doma pripraviť celú tortu, ktorý chutí práve-tak dobre, ako obľúbené guličky. Na odmeranie surovín použite hrnček 2,5 dl.
cesto:
2 vajcia
1 hrnček cukru
200 g tvarohu
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1/2 lyžičky soli
2 šálky múky
sušený kokos (na ozdobu).
krém:
3 žĺtky
1 hrnček cukru
3 lyžice múky (polohrubej)
500 ml mlieka
vanilková aróma
200 g masla
Príprava:
Zmiešame vajcia a cukor a do zmesi pridávame tvaroh, jedlú sódu, soľ a múku z hrnčeka, miešame, alebo použijeme ručný mixér. Pridáme šálku múky a premiešame. Odložíme do chladničky po dobu 60 minút.
Pripravíme si krém: Zmiešame žĺtky s cukrom a pridáme múku a mlieko a za stáleho miešania s metlou, alebo elektrickým mixérom začneme variť, podusíme. Chvíľu miešame a keď sa zmes začne variť, odstavíme z tepla a dochutíme vanilkovou príchuťou a necháme vychladnúť. Vmiešame maslo a smotanu.
Vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na šesť rovnakých častí na 6 plechov. Predhrejeme rúru, pečieme po dobu niekoľkých minút každý plech, až korpusy dostanú trochu farby. Korpusy potrieme krémom a poskladáme ich na seba, posypeme kokosom. Nechajte stáť po dobu niekoľkých hodín v chladničke a potom nakrájajte. Dobrú chuť!