Hriešne dobrý jablkový koláč plnený lahodným krémom. Koláč je tak chrumkavý a jemný, že sa vám bude rozplývať na jazyku

Nad jablkovým koláčom nikto neohrnie nos, navyše, ak je prepojený s perfektnou chuťou lahodného krému. Aj keď sa nedá zaradiť medzi tie ľahšie, čo sa týka náročnosti, za tú jemnú plnku a chrumkavé okraje to bude stáť!

Potrebujete na to:

  • 360g polohrubej múky
  • 250g cukru
  • 180g masla
  • Štipka soli
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice smotany
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 350ml mlieka
  • 2 lyžice škrobu
  • 2 jablká
  • Vanilka

Postup:

Najskôr si vyrobte cesto, aby malo čas na ochladenie, kým pripravíte náplň. Zmiešajte si preosiatu múku so soľou a práškom do pečiva. Pridajte nadrobno nakrájané studené maslo a spojte ho s múkou. Do zmes dajte aj 1 vajce, 100g cukru, smotanu, vymieste cesto a vložte ho do chladničky.

Na krém si zmiešajte vajíčko so zvyšným cukrom, pridajte vanilku a škrob. Zalejte to mliekom a po privedení do varu na miernom ohni oheň okamžite vypnite.

Jablká olúpte, očistite od jadierok a nakrájajte na malé kúsky.

Cesto si rozdeľte na dve časti: 1/3 pôjde na hornú vrstvu a 2/3 ako základ. Väčšiu časť cesta si vyvaľkajte, pokryte ňou formu na pečenie s priemerom 20cm. Nezabudnite si urobiť z cesta okraje po bokoch formy.

Na základ cesta položte jablká a zalejte ich horúcim krémom. Z menšej, druhej časti cesta si vyformujte pruhy a tie položte na vrch do tvaru mriežok.

Vložte koláč do rúry a pečte pri 180 stupňoch po dobu 50 minút.

Milovníkom pečených koláčov s jablkami predstavujeme írsky koláč s jemným vanilkovým krémom a krehučkým cestom. Strážte si tento recept ako oko v hlave!

Яблочный пирог с кремом

zdroj: sovkusom.ru

Chod hore