Paradajkový guľáš s bravčovou šunkou a mrkvou s jedinečnou omáčkou. Tento recept mi dala moja milujúca mamka

Delikátne mäsko v aromatickej omáčke. Je to obľúbený obed viacerých mužov. Na druhý deň je ešte lepší.

1,2 kg bravčovej šunky
2 stredné cibule
4 – 6 kusov väčších mrkiev
2 lyžice paradajkového pretlaku alebo paradajkového pyré
1 bobkový list
4 guľôčky nového korenia
3 štipky majoránky
sladká mletá paprika
soľ, mleté čierne korenie
0,5 pohára studenej vody + kopcovitá lyžica múky



Mäso nakrájame na kocky a pridáme do rozpáleného ohňa. Smažíme, ľahko osolíme, pridáme pokrájanú cibuľu až kým nebude sklovitá. Často miešame.

Mäso zalievame horúcou vodou aby ňou bolo prekryté. Pridáme zeleninu, korenie, papriku a kolieska mrkvy. Stiahneme plameň a dusíme až do zmäknutia. A neustále podlievame vodou.

Na koniec pridáme pretlak alebo paradajkové pyré a varíme asi 5- 10 minút.

Na koniec  prilejeme vodu zmiešanú s múkou a varíme, až kým omáčka nezhustne. Pridáme aj majorán.

Dobrú chuť :)

Zdroj: http://zcukrempudrem.blogspot.sk/

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Delikátne mäsko v aromatickej omáčke. Je to obľúbený obed viacerých mužov. Na druhý deň je ešte..." />