Famózne pudingové kocky so šľahačkou – najlepší dezert aký ste kedy mali!

Milujete krémové dezerty a chodíte občas maškrtiť do cukrárne práve tieto zákusky? Dnes si môžete podobnú, kalorickú bombu plnú krému pripraviť pohodlne a jednoducho aj doma. Prinášame Vám recept, ktorý krok po kroku poodhaľuje tajomstvo lahodnej chuti toľko nadýchaného a pritom hutného krému.

Už na lyžičku, ktorá sa pomaly rúca do šľahačky a pudingu je krásny pohľad. Sliny sa Vám začnú zbiehať na povel. Na nič už nečakajte a zamierte do Vašej kuchyne.

ingrediencie

– 3 vajcia
– 3 lyžice hladkej múky
– 3 lyžice oleja
– 2 lyžice medu alebo cukru múčka
– 2 lyžice kakaa
– Vanilkový cukor
– Prášok do pečiva ½

krém
– 700 ml smotany
– 2 vanilkové pudingy
– V prípade potreby stužovač šľahačky
– 100 g čokolády

poleva
– 100 g horkej čokolády
– Olej
– Troška smotany

postup

1) Všetky prísady na cesto zmiešame dôkladne dohromady. Korpus pečieme 10 minút na 200 stupňov. Nemá byť vysoký. Nízky korpus je v poriadku.

2) Na krém si rozšľaháme smotanu. Uvaríme si klasickým spôsobom puding. Smotanu aj puding necháme poriadne vychladiť. Ak to považujete za potrebné, pridajte stužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Puding zmiešame so šľahačkou. Do krémovej zmesi primiešame nasekanú čokoládu.

3) Vysokú vrstvou krému potrite korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a zmiešajte ju s kvapkou oleja a smotanou. Podľa potreby smotanu pridávajte.

4) Polevou zalejte krém a nechajte poriadne vychladiť.

5) Pre ozdobu môžete použiť čokoľvek. Karamel, oriešky, alebo podrvené sušienky. Záleží na Vás.

Zdieľajte tento jednoduchý recept na dokonalé pudingové kocky so šľahačkou aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

Chod hore