8 jednoduchých cvičení na zahriatie bedier. Výborná rozcvička pre tých, ktorí vedú sedavý spôsob života.

Ľudia, ktorí pracujú v kancelárii, sedia celý deň na svojom pracovnom mieste. Práve toto môže spôsobiť vážne narušenie zdravia. Tento problém stuhnutých bedrových svalov je v dnešnej dobe čoraz rozšírenejší.

Ak ste sa s tým už stretli, je pre vás ťažké venovať sa športu alebo akémukoľvek inému druhu činností. Ak tieto symptómy nemáte, ale väčšiu časť svojho dňa presedíte, radšej by ste mali problému predchádzať ako ho potom liečiť.

Urobte preto pár užitočných naťahovacích cvikov. Neublížia vám!

Základné cvičenia

  • «Holub»
    Jednu nohu vystrite dozadu do šnúry, kolenom nadol. Druhú nohu zohnite v kolene a vytiahnite dopredu.
cvičenie

Držte túto pozíciu, hruď musí byť vystretá. Potom ruky položte na podlahu pred seba a natiahnite sa dopredu. Vymeňte nohy.

  • «Široké drepy»
    Postavte sa rovno, nohy dajte na šírku bokov, alebo lepšie trochu širšie. Urobte drep. Dlane položte na zem pred seba a pritlačte ich o podlahu. Prechádzajte rukami dopredu a dozadu. Nohy neposúvajte.
cvičenie
  • «Šťastné dieťa»
    Ľahnite si na chrbát. Zohnite obe kolená a rukami si chyťte obe chodidlá (ako na obrázku). Zatlačte na chodidlá tak, aby sa kolená dotkli zeme. V tejto polohe vydržte päť sekúnd, uvoľnite a vyskúšajte znova.

  cvičenie

  • «Široké nohy»
    Položte hlavu a plecia na zem, ruky rovno pod seba a nohy od seba. Pomaly bedrá spúšťajte na podlahu, akoby ste chceli urobiť rozštep.
cvičenie

Vrchnú časť tela môžete tiež trochu spustiť. Zostaňte v tejto pozícii po dobu piatich dychov a spojte nohy.

Intenzívny strečing

  • «Jašterica»
    Jednou nohou urobte výpad vpred a druhú vystrite dozadu. Ruky musia ležať na podlahe, trup ťahajte dohora – paralelne k zemi. Ruky držte vystreté. Držte polohu na päť nádychov a potom opakujte.
  • cvičenie
  • «Holub» (druhá variácia cviku)
    Vystrite nohy pred seba na podlahu. Ohnite jedno koleno a položte ho na podlahu paralelne k panve. Potom zohnite druhé koleno a položte ho na prvú nohu tak, aby ste dostali malý trojuholník.

  cvičenie

Ruky položte pre seba a ťahajte sa vpred, dokým sa hrudníkom nedotknete nôh. V póze vydržte päť nádychov. Potom opakujte.

Doplňujúce cvičenia

  • «Hlava ku kolenu»
    Sadnite si na zem a nohy vystrite priamo pred seba. Potom ohnite jednu nohu v kolene a položte ju po vnútornú stranu stehna druhej nohy.

  

Seďte rovno a potom sa pomaly ohnite dopredu, ruky spojené. Zostaňte v tejto polohe počas piatich nádychov a potom vymeňte nohy.

  • «Motýlik»
    Sadnite si na zem. Ohnite kolená a otvorte ich do strán. Chodidlá spojte stupajami a zamknite ich rukami. Pri nádychu ťahajte kolená k zemi a pri výdychu ich uvoľnite.

Každé cvičenie robte aspoň 30 sekúnd. Potom sa jemne nakloňte dopredu, hruďou sa snažte ľahnúť si na kolená. Zľahka napnite brušné svaly. Nakláňajte sa s rovnou chrbticou, pás držte rovno.

Problém stuhnutých bedrových svalov sa môže objaviť u každého, kto vedie sedavý spôsob života. Jednoduché cvičenia vám nielen že pomôžu tento problém vyriešiť, ale mu aj predchádzať. Veľa šťastia!

Postarajte sa aj o svojich priateľov a podeľte sa s nimi s touto užitočnou informáciou a dajte článku na Facebooku like, aby ho videlo viac ľudí 🙂 

zdroj:takprosto.cc

Chod hore