Nutellu si už v obchode nekupujeme. Takto si ji pripravíme doma za lacný peniaz a jej chuť je ešte lepšia

Nutella je svetovo preslávenou značkou talianskej obchodnej značky Ferrero, ktorá už 50 rokov vyrába čokoládovú pastu v rôznych krajinách sveta.

Нутелла

V máji 2016 Európska agentúra pre bezpečnosť potravín (EFSA) oznámila, že vedci v Nutelle objavili glycidol, ktorý môže spôsobovať rakovinu. Odborníci varujú, že aj primeraná konzumácia tejto látky dokáže poškodiť zdravie vás aj vašich detí.

Nutellu si ľahko pripravíte doma lacnejším a lepším spôsobom. Čo je však najdôležitejšie, v domácej paste nenájdete karcinogénny palmový tuk, konzervačné látky ani farbivá. Vyskúšajte ju aj vy!

Potrebujete

  • 250 ml mlieka
  • 1,5 PL múky
  • 220 g cukru
  • 2 PL kakaa
  • 1 PL masla
  • 3 PL vlašských alebo lieskových orechov

Postup

  1. Zmiešajte si v hrnci cukor, kakao a múku.

сахар какао и мука

  1. Postupne pridávajte mlieko, premiešajte, aby vám nevznikli hrudky.

какао и молоко

  1. Priveďte zmes k varu (na miernom ohni) a miešajte, aby vám nič neprihorelo.

паста на огне

  1. Orechy si opražte na panvici a rozmixujte ich na prášok.

орехи в кофемолке

  1. Pomleté orechy a maslo pridajte do zmesi mlieka, kakaa, cukru a múky.
  2. Varte na miernom ohni, kým nezačne hustnúť do konzistencie pripomínajúcu smotanu.
  3. Hotovú zmes nechajte vychladiť a vložte do uzatvárateľnej nádoby. Uchovávajte v chladničke.

нутелла в банке

нутелла на хлебе

foto:takprosto.cc