Mladý otecko napísal tieto slová plné bolesti po tom, čo ho spolu s mesačnou dcérkou opustila manželka.

V roku 2021 sa Richardovi Johnsonovi a jeho manželke narodila dcérka Persephone. Spočiatku boli rodičia celí bez seba, ale len mesiac po narodení dievčatka matka neočakávane odišla z domu.

V priebehu niekoľkých dní sa zo šťastného otecka stal zlomený a zmätený otec. Starať sa o bábätko bez akejkoľvek pomoci nie je vôbec jednoduché a on sa obával či to vôbec zvládne. Ale potom našiel pomoc na mieste, kde by mu to ani len nenapadlo!

Zo začiatku sa Richard tešil aspoň tomu, že sa mu podarilo dcérku zachrániť.

Jeho manželka si ju totiž vzala so sebou. Richarda následne kontaktovala a postavila ho pred hotovú vec : buď si príde pre dcérku, alebo sa zmieri s tým, že bude umiestnená do detského domova.

Richard neváhal a okamžite vzal dcéru od svojej matky, o ktorej mimochodom odvtedy nepočul. Neskôr lekári uviedli, že jeho manželka trpela mimoriadne závažnou formou postnatálnej depresie. Čoskoro si mladý otec uvedomil, že zvládnuť výchovu dievčatka bez pomoci nebude nič jednoduché.

Dnes už Richard len spomína na dni, kedy bol neustále depresívny, unavený a cítil sa veľmi osamelý. Nikto z jeho priateľov mu nevedel pomôcť. Pomoc sa našiel tam, kde by ho to ani len nenapadlo – na internete! Tu náhodne objavil skupinu „slobodných otcov“, kde nechal nasledujúci odkaz.

„Volám sa Richard Johnson a sám vychovávam nádhernú dievčinu Persephone. Jej matka nás opustila mesiac po jej narodení. Doteraz neviem, prečo sa tak rozhodla, ale postnatálna depresia v tom rozhodne zohrala úlohu. Keď som sa dozvedel, že sa stanem otcom, trochu som sa bál, ale keď som sa ocitol v roly oboch rodičov, bol som úplne zúfalý.

Prečítal som všetky dostupné knihy pre mladých rodičov. Videl som viac ako tisíc video-návodov s pokynmi pre všetko možné, od výmeny plienok až po štrikovanie.

Ale na tejto stránke som našiel to, čo mi chýbalo po celý ten čas. A to že sa tu ocitli tí, ktorí čelili tým istým problémom a podarilo sa im z nich dostať!

Vďaka Vám som získal dôveru vo svoje vlastné schopnosti a dostal som sa z depresie. Teraz sme s dcérkou šťastní. Persephone má už 10 mesiacov a moji priatelia sa so mnou dokonca radia, ako sa najlepšie starať o deti. Nič z toho by však nebolo bez vašej pomoci. Ďakujem Vám, priatelia! „

Zmenám v živote Richarda však ešte nebol koniec. Onedlho spoznal dievča menom Jennifer. Mladí ľudia sa stretli v obchodnom dome, kde ju požiadal, aby mu pomohla s výberom oblečenia pre svoju dcéru, lebo si nebol istý, čo by sa hodilo malému dievčatku.

Časom sa náhodná známosť zmenila na niečo viac. Richard sa neponáhľal a Jennifer zoznámil so svojou dcérkou až niekoľko mesiacov po prvom stretnutí.

Zvyčajne sa Persephone cudzích žien bála a počas prechádzok sa vyhýbala príliš priateľským mamičkám. Ale Jennifer si okamžite obľúbila!

Odvtedy už uplynul dlhý čas a dievčatko už dávno prijalo partnerku svojho otca. Volá ju mama a Jennifer ju berie ako vlastnú dcéru.

Navyše, teraz má malá Persephone novú babičku a dedka, tety, strýkov, bratrancov a sesternice. Príbuzní Jennifer si dievčatko veľmi obľúbili.

Richard dnes tvrdí, že si ani len nedokázal predstaviť, ako sa zmení jeho život v priebehu dvoch rokov po narodení dcérky. Pri spomienkach na to, ako trpel keď jeho žena odišla, už len dodáva :  „Život nie je kniha, ktorá sa zavrie po slove “ Koniec „. Len vy rozhodnete, kedy sa začne ďalší príbeh! „

Páčia sa vám tento článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi!

Zdroj: chillin.sk

Chod hore