Chlapec musí každý deň prejsť 4,5 km, aby sa dostal do školy. Takto vyzerajú jeho ruky, keď príde do školy

V každej krajine na svete sa obyvatelia vysporadúvajú s počasím odlišným spôsobom. Niektoré štáty zrušia vyučovanie už pri prvých mrazoch a napríklad v takom Portugalsku je úplne bežné, ak neprídete do práce len preto, že vonku husto prší. Obyvatelia Číny však musia čeliť tým najhorším poveternostným skúškam…

Toto je Wang Fuman, chlapec, ktorý každý deň prechádza 4,5 km, aby sa dostal do školy. Jedného dňa prišiel do triedy a všetci spolužiaci sa mu smiali, pretože vyzeral ako „chlapec z ľadu“. Pozrite sa na nasledujúce fotografie a pochopíte prečo!

Riaditeľ školy Fu Heng bol šokovaný chlapcovým konaním. Povedal, že v ten deň teplota neklesla na menej ako -9 °С. Miestna škola bola zle vykurovaná kvôli nedostatku finančných prostriedkov. Aj to bol dôvod, prečo prišiel do školy v takomto stave.

V škole o ňom hovoria vždy len v pozitívnom duchu. Mladý chlapec dokáže rozosmiať celú triedu svojimi vtipmi, vďaka čomu mu prischla prezývka „triedny komik“. Wang je veselý aj napriek mnohým ťažkostiam a zlým životným podmienkam.

Chlapec žije 4,5 km od školy v dedinskom dome spolu so svojou sestrou a babičkou. Wang sa sťažuje na chudobu, ale verí, že sa mu to podarí zmeniť hneď potom, ako ukončí školu. To je dôvod, prečo si prvý deň skúšky nechcel nechať ujsť a išiel do školy aj napriek mínusovým teplotám.

Keď sa o tomto prípade dozvedeli ľudia na internete, rozhodli sa pre neho vyzbierať peniaze. Okrem toho, škole zabezpečili 20 nových ohrievačov, 144 teplých kombinéz a ďalších 15000 dolárov na potreby vzdelávania.

Ostáva len dúfať, že v budúcnosti sa bude môcť chlapec prepravovať do školy ako väčšina detí – školským autobusom a vyučovanie bude sprevádzané príjemnou teplotou, vďaka ktorej deti zabudnú na mrazivé počasie. Je obdivuhodné, že chlapec napriek všetkým problémom je odhodlaný vzdelávať sa, len preto, aby mohol sebe a svojej rodine zabezpečiť lepšiu budúcnosť. 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore