Recept na perfektné raňajky! Nadýchaný tvarohový nákyp s lahodnou polevou…Vydrží dlho a budete si ho robiť pravidelne

Každý z nás pozná ten pocit, že by si dal pod zub niečo sladké, no bez toho, aby to ovplyvnilo jeho postavu. Našli sme pre vás recept, ktorý vám toto želanie dokáže splniť! Reč je o tvarohovom nákype, ktorý je bez akejkoľvek múky alebo krupice. Jeho prípravou potešíte nielen vaše deti ale aj dospelých. Hodí sa ako na raňajky, obed alebo ako dezert k poobedňajšiemu čaju. A tá poleva…

творожная запеканка

Pustite sa do prípravy!

Ingrediencie na nákyp

  • 500 g tvarohu
  • 5 vajec
  • 100 g smotany
  • 120 g práškového cukru
  • 2 PL škrobu
  • vanilka

Ingrediencie na polevu

  • 2 banány
  • 150 ml šľahačky
  • 1 PL smotany
  • 1 PL práškového cukru

Postup

  1. Vložte si tvaroch do mixéra. Žĺtka oddeľte od bielkov a pridajte ich k tvarohu spolu so smotanou, polovicou práškového cukru, škrobom a vanilkou. Všetko rozmixujte do homogénnej zmesi.как приготовить творожную запеканку
  2. Teraz si pomocou ručného mixéra vyšľahajte bielka spolu so zvyšným práškovým cukrom. Mala by vám vzniknúť hustá biela hmota. Postupne ju primiešavajte k tvarohovej zmesi, aby bol váš výsledný nákyp pekne nadýchaný. Zmes je pripravená.творожная запеканка без муки и манки
  3. Teraz ju prelejte do formy na pečenie, ktorá bola predtým vymazaná maslom. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút.вкусная творожная запеканка
  4. Kým sa náš nákyp pečie, je čas pripraviť si polevu. Ošúpte si banán a rozmixujte ho v mixéri. Následne k nemu pridajte smotanu, práškový cukor a šľahačku. Všetko rozmixujte do jednotnej zmesi. Hotovo!творожная запеканка без муки
  5. Po vybratí nákypu z rúry ho položte na tanier, polejte pripravenou polevou a môžete podávať!

Vďaka tomu, že je nákyp upečený bez múky a krupice, je jemnučký a vzdušný. Skvelá poleva pridáva na jeho krémovej chuti, no v prípade, že si dávate pozor na svoju líniu, bude lepšie, ak ju vynecháte. Jedno je však isté, keď ho prvýkrát ochutnáte, nebudete sa vedieť od neho odlepiť!

V prípade, že vás tento recept zaujal, podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na našej facebookovej stránke!

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Každý z nás pozná ten pocit, že by si dal pod zub niečo sladké, no bez..." />