Richard Gere o tom, prečo by sme tento svoj život mali prežiť naplno

Zlaté slová! Každý by sa ich mal naučiť naspamäť!

Mamička môjho priateľa sa celý život zdravo stravovala. Nikdy nepila alkohol, nikdy nejedla nejaké „zlé“ jedlo, každý deň cvičila, bola vždy pohyblivá a aktívna, užívala všetky vitamíny a užitočné prípravky predpísané lekárom, nikdy nechodila na slniečko nenatretá krémom s vysokým UV faktorom a keď náhodou, tak len na malú chvíľku , skrátka chránila svoje zdravie, ako len to vôbec bolo možné. A dnes, v 67-mich rokoch, má rakovinu kože a kostí a osteoporózu vysokého stupňa.

Otec môjho priateľa jedával slaninu, maslo, všetko, čo doslova pláva v oleji. Nikdy, naozaj vôbec nikdy sa nezaoberal žiadnym športom, každé leto sa najmenej raz spálil tak, že sa potom lúpal ešte dva mesiace, žil si skrátka naplno po svojom, absolútne bez ohľadu na nejaké odporúčania a rady okolia. Je mu 81 a lekári vyhlasujú, že má zdravie mladého človeka.

Ľudia, pred svojím jedom sa neschováte. Existuje a nájde si vás. Ako vyhlásila matka môjho priateľa: „Keby som vedela, že môj život skončí takto, žila by som ho naplno a užívala si všetko, čo mi zakazovali!»

Nikto z nás sa odtiaľto živý nedostane, takže sa k sebe láskavo prestaňte správať ako k niečomu druhoradému. Jedzte dobré jedlo. Prechádzajte sa na slniečku. Skáčte po hlave do oceánu. Deľte sa o všetko, čo vám leží na srdci. Buďte hlúpi. Buďte dobrí. Buďte divní. Na nič ostatného rovnako nie je čas.

Richard Gere

Chod hore