Došli vám už nápady na prípravu kuracieho mäsa? Poďte si upiecť kuracie prsia na spôsob, ktorý ste ešte neskúsili! Dokážete ho pripraviť z toho, čo nájdete vo svojej chladničke a výsledkom môžete konkurovať aj drahej reštaurácii.
Ingrediencie
- 500g kuracích pŕs
- 2 mrkvy strednej veľkosti
- 1 cibuľa
- 2-3 zemiaky
- 1 vajíčko
- Rastlinný olej
- Soľ a korenie podľa chuti
- Sezamové semienka na posypanie
- Kôpor
Príprava
Ostrým nožom si pozdĺžne narežte kuracie prsia na tenké plátky. Čím tenšie, tým lepšie. Mäso okoreňte a osoľte podľa chuti.
Mrkvy, cibuľu a zemiaky po umytí a očistení narežte nasledovne: cibuľu na kocky a mrkvy a zemiaky na tenké plátky. Cibuľu a mrkvu osmažte na malom množstve rastlinného oleja. To isté zopakujte aj so zemiakmi.
Kôpor si nasekajte najemno a rozbite vajíčko.
Zapekaciu misu alebo panvicu polejte olejom, položte na ňu plátok kuracieho prsia a potrite vajíčkom.
Pokračujte restovanou zeleninou a bylinkami. Okraje kuracích plátkov nechajte bez náplne, aby sa pri pečení nezlepili. Pokračujte v postupe a nezabudnite každý plátok mäsa potrieť vajíčkom.
Vrchnú vrstvu ukončite mäsom, na ktorý dáte zvyšok vajíčka a posypete sezamovými semienkami.
Dajte zapiecť do rúry na 30-40 minút pri teplote 180 stupňov. Potom zvýšte teplotu na 220 stupňov a nechajte piecť ešte ďalších 10 minút.
Som si istá, že pri pohľade na tento pokrm dostanete ihneď chuť vyskúšať ho aj vy! Potešte ním seba aj svojich blízkych!
zdroj:takprosto.cc