Až uvidíte, aké výhody má zmrazený citrón, budete to tak robiť do konca života

Citróny sú jednou z najviac výživných a prospešných potravín, ktoré môžeme do svojho jedálnička zaradiť, pretože majú veľký obsah veľmi dôležitých zložiek.

Posilňujú celkový zdravotný stav človeka a tým aj imunitu, takže potom nie sme toľko náchylní k najrôznejším chorobám.

Citróny majú jedinečné zlúčeniny, známe ako limonoidy, ktoré majú protinádorové účinky. Tie sú podľa najrôznejších štúdií prínosnejšie ako chemoterapia. Je to najmä tým, že látky v citróne zničia len rakovinové bunky a zdravé bunky zostanú nedotknuté. Štúdia tiež tvrdí, že je táto zlúčenina najúčinnejšia hlavne pri rakovine prsníka.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt frozen lemon

Avšak, málokto ale vie, že práve kôra je vlastne tá časť citrónu, ktorá je najbohatším zdrojom vitamínov a živín, nie dužina. Človek by mal teda spotrebovať jeden celý citrón vo zmrazenej forme.
Preto citróny najskôr dôkladne umyte a potom vložte do mrazničky. Najlepšie je používať citróny v bio kvalite.

Môžete ich aj nakrájať na menšie kúsky, čo zmrazenie urýchli. Keď budú citróny mrazené, môžete ich nastrúhať alebo rozomlieť a pridávať treba do domácej zmrzliny, smoothie, šalátu alebo domácich limonád. Týždenne by ste teda mali skonzumovať asi 150 gramov takto upraveného citrónu. Nielenže oživíte chuť vášho jedla a pitia, získate navyše aj veľa vitamínov, ktoré so sebou prináša rad zdravotných výhod!

Limonoidy sú prínosné aj pre liečbu:

leukémie
rakoviny pečene
rakoviny prostaty
rakoviny pankreasu
rakoviny hrubého čreva

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt frozen lemon

Chod hore